Och så drog vi kosan till underbara Bergslagen, min man har en kusin med en härlig bergslagsstuga som vi besökte. Stugan ligger i hjärtat av Bergslagen och har en underbar natur med vackar småsjöar och förtrollande skog. När vi steg ur bilen efter att ha kört 1.5 timme från Västerås möttes vi av en doft av solvarm ljung och underbar utsikt över Lofttjärn. Vi gick husesyn och blev bjudna på lunch i skuggan av en enorm Sälg och med loftjärn som ett fantastiskt blickfång. Här var det några grader svalare än i Västerås och det var välkommet.

Och så blev det bad i Lofttjärn, skogspromenad till Lilla Sandsjön och middag med enrisrökt lax. Alltså A och A tack för en toppendag det var så himla mysigt att se hur fint ni har fått det.

Och här har ni järngänget i de djupa Bergslagsskogarna.

Spånggång, full koncentration.

Molly trivdes utmärkt.

Utsikt från middagsbordet under Sälgen.

Paddeltur till badplatsen.

Bergslagsstugan.

Ja som sagt det blev en heldag och vi kom inte tillbaka till Västerås förrän vid 23 tiden, så vi sov över i stan. Jag var trött efter sommarfesten som föresten var otroligt lyckad i år, fast varmt. Anders och jag dansade så svetten lackade i klubbhuset med levande orkester och solnedgång över grann-ön och trevlig picnic med allsång och lotteri. Alltså så mycket härliga människor det bor här ute på Ö:n, man har alltid så trevligt vid våra gemensamma tillställningar.
Men nu är vi tillbaka på Ö:n igen och jag har simmat 3 vändor fram och tillbaka till Evertssons boj och vi räknade ut att det är 200 meter för varje vända så 600 meter simning idag och så körde vi Strömskärspasset, se här. Så har vi hört på sommarprataren och så skall Anders köra tillbaka sin mamma till Norge, eller halva vägen till Norge där en bror möter upp och kör resten av vägen.
Anders har en veckas semester kvar och vi skall försöka hitta på någon utflykt under den sista veckan, vi får se vad det blir?

Följ mig
Underbara Bergslagen
Märkt på:                

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *