Dags för en liten gräsklippning ute vid sommarhuset, passar på att sova över och mysa lite av den härliga sensommaren på min favorit-ö. Jag klippte gräset i baddräkt men vågade inte bada för det var under 20 grader i vattnet och jag är ju en badfis. Dammsög och våttorkade i gammelstugan så nu doftar det gott av grönsåpa.
Gräset var härligt tjockt efter allt regn, gräsmattan har hämtat sig bra efter torkan. Min favoritvy även om solen lyste med sin frånvaro.

Sommarens lilla projekt mitt trädäck se mer här. Jag kommer att plantera en lavendelhäck vid sidan mot sjön. Här kan man se hur jag byggt en låda som jag skall klä in med trall och fylla med jord. Stenar kommer att placeras runt lådan, jag tror det blir bra. Nästa år skall jag måla pergolan i svart samma färg som de små husen.

Vår nya uteplats är en naturlig och mysig vrå av vår trädgård som kommer att utnyttjas mycket mer med det nya söta trädäcket. Trädäcket är den naturliga platsen då det blåser Östan, då är det härligt att sitta i lä bakom hasselbuskarna och höra vinden vina i trädkronorna.
På morsdag så var det premiär av däcket då jag blev bjuden på en underbar morsdagsfrukost, se här.

Och här är vårt berömda sommarkök som varit på förstasidan i i Expressens bilaga Allt Om Fritidshus se här, och här.

Men jag hoppas på några fina sensommar – och höstdagar här ute på Ön framöver, då vi kan elda i öppna spisen tända levande ljus och mysa i mörka höstkvällar.

Följ mig
Lite ö-pendling i Augusti
Märkt på:            

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *