När jag kommer ut på Ön väcks min inspiration, jag får lust att göra saker både ute och inne.
Efter en god natts sömn, man sover så gott här ute, så var det lite sovmorgon och en långsam frukost med bästa utsikten, Västeråsfjärden.

Sedan blev det gräsklippning, jag fattar inte hur mycket gräset har vuxit på två veckor det behövdes två klippningar idag. Vid först klippningen lade sig gräset ner så en andra klippning var nödvändig. Sedan blev det vassrensing vid Solbryggan, ett väldigt lerigt och kletigt göra kan jag meddela. Sedan tömde jag lillbåten på regnvatten, den är tyvärr inte självlänsande. Och så gjorde jag den sista finputsen för min planteringslåda vi mitt nya trädäck. Nu skall lådan kläs invändigt med markduk, det skall fyllas på jord, stenarna runt lådan skall placeras på ett snyggt sätt och så att det döljer själva lådan. I vår skall jag dra upp lavendelskott och plantera min lavendelhäck.

Efter fika på bryggan plockade jag lite plommon från grannens plommonträd, det formligen dignar av all frukt.

 

 

Så en del av plommonen blev en smulpaj, efterrätt till surströmmingen ikväll. Resten av plommonen blev till lite plommonsylt, det skall bli spännande att se hur det smakar.

 

Plommonpaj.

Plommonsylt in da making.

 

 

Så himla kul att vara här ute igen, jag undrar om inte hösten är bäst här på Ön.

Följ mig
Ön väcker min inspiration
Märkt på:    

3 reaktion på “Ön väcker min inspiration

 • 2018-09-02 kl. 09:17
  Permalänk

  Vilka bloggar följer du ? Kram

  Svar
  • 2018-09-02 kl. 12:15
   Permalänk

   Hej jag följer Mitt liv på landet, house of Phillia, Trendenser, Helenas enkla vardag, Addsimplicity, för att nämna några. Hälsningar från Åsa

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *