Igår var det verkligen full rulle. Vi hade hyrt en täckt släpvagn från 11.30 packade alla Hannas grejor som hon skulle ha i nya lägenheten. Ett litet matbord, två pinnstolar, en säng, köksgrejor som vi köpte på olika loppisar runt i Västerås. Jag menar man kan få köksprylar på IKEA för samma pris men bra för miljön ni vet…. Och så iväg till Örebro hämtar upp Hanna plus mer grejor, kökssoffa, kläder, mer köksgrejor…. Och så iväg till en splitter ny lägenhet på 30 kvm, det byggs så det knakar i Örebro så det är inte svårt att hitta någonstans att bo.
Lägenheten var jättefin, planlösningen var lite knasig, jämfört man Olas lägenhet på 27 kvm så har Olas lgh bättre planlösning men bara ett trinett kök och ingen tvättmaskin i badrummet. Hannas nya lägenhet har fördelarna stort helkaklat badrum med tvättmaskin och tumlare, bra med förvaring och ett fullt utrustat kök.

 

Här är planlösningen, det jag stör mig på är förrådet, hade varit bättre att utnyttja det som sovalkov tycker jag.

Så här skulle jag möblera , ta bort dörren till förrådet och hänga upp ett snyggt drapperi.

När man bor på liten yta är det viktigt att möblerna har flera funktioner. Sängen kan göras om till soffa på dagen. Man kan ta en extramadrass för övernattande kompisar vika den dubbel och spänna två snygga läderremmar runt vips blir det en ryggdyna till soffan. Lägg ett snyggt överkast över det hela och Voila du har en soffa. Man kan såklart också använda en hög med stora kuddar. Köksbordet är runt när båda skivorna är utfällda, man kan flytta ut det i rummet och sitta 4 stycken runt det. 2 extra stolar på altanen kan flyttas in och användas som extra matbordsstolar. Bordet får dubblera som skrivbord och matbord.

När man möblerar på liten yta skall man tänka på att hålla sig till några få färger så det inte blir plottrigt. Hanna skall ha vitt, grått och rostfärgat bra val. En annan sak är att använda väggarna med hyllor. Även om golvytan är begränsad finns det ofta utrymme på höjden – nyttja det. Förvaring i form av hyllor kan man nästan inte få för mycket av när man bor trångt.

Växter kanske är det sista du tror att du behöver om du bor kompakt, men faktum är att lite grönt kan förvandla även det minsta utrymmet till att kännas hemtrevligt, luftigt och fräscht.

Är det fullt på golvet och i fönstren är ett tips att hänga några växter från amplar i taket.

Jag glömde att ta med mig kameran men några bilder med mobilen hann jag med.

 

Ett så här fint kök hade inte jag i min första lägenhet, fullt utrustat….
Inte riktigt stylat på den här bilden, men vi hann med att få de flesta kökssakerna på plats.

Lite gröna växter på det lilla loppisbordet som får dubblera som matbord och skrivbord.
Gardinerna hängdes upp lite provisoriskt med snören, ha, ha, ha.

En av stolarna köpte jag på IKEA till min första bägenhet, 22 kvm, för 29 år sedan.
Den andra fick jag med mig hemmifrån så den har många år på nacken. Pinnstolar är bra i på liten yta, det blir lite luftigare.

Och så en liten moodboard Hanna, den första bilden är från Andersstugn där jag gjorde en egen soffa med dubbelvikt madrass som ryggdyna.

Det var kul att hjälpa till, Ola och Hanna och det blir säkert fler flyttar innan ni rotar er helt, vi finns där för er.

Följ mig
Hur möblerar man en liten lägenhet.
Taggar:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *