Mitt projekt blomlåda kant i kant med nya trädäcket, där jag skall ha en lavendelhäck har tagit några skutt framåt den här helgen. Mer om mitt trädäck kan ni läsa härhär och här. Och det här underbara vädret gör ju sitt till man vill ju inte gå in, imorse satt jag på bryggdäck i shorts och drack morgonkaffet så himla härligt.

Igår kväll rensade jag lite i rabatterna som jag planterade förrförra hösten och eftersom jag inte är människan med de grönaste fingrarna blev det lite för tätt här och där. Några plantor åkte upp och planterades om.

Och så färdigställde jag blomlådan som jag började med min sista semestervecka då det var över 30 grader varmt. När jag stod böjd över lådan och skruvade ihop den svettades jag så att det bildades en liten sjö i mina glasögon, lite svårt att se vad man gör då. Men ialla fall nu är den på plats och jag blev väldigt nöjd med hur den följer däcket som är lite svängt.

I botten häftade jag fast markduk så inte jorden skall försvinna ut med regnet.

Så fyllde jag med 3 skottkärror kompost.

Så här ser det ut uppifrån. Och stenmuren skall läggas om så att den blir jämnare.

Jag gallrade ut några lavendlar som jag planterade i blomlådan, får se om de klarar vintern.

Lavendeln är en av mina älsklingsblommor.

 

Nu blir det lite kaffe på bryggan i den vackra solen.  Rösta gjorde jag i onsdags det är viktigt, vi står inför ett vägval i Sverige se till att vi slår in på den bästa vägen.

Projekt blomlåda fortskrider
Märkt på:        
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram