Nu börjar det bli lite kallare ute så idag plockade jag in blommorna som bott ute på terassen under sommaren. Jag skall köpa in en eller två pidelstaler för några av blommorna, den här har jag spanat in.
Kanelstång

Här står mina gröna växter i väntan på att placeras ut på lämpliga platser.

Att inreda med växter har ju blivit stort de senaste åren och den mest populära blomman just nu är nog bananplantan den har tagit över från monsteran, elefantöronen, svärmorstunga och kaktusarna. Får nog bli en bananplanta i höst.
Bygg på höjden, gör växterna till en del av ett stilleben genom att gruppera dem eller ställ på olika höjder. Förutom i fönstren och på bordet kan du placera krukorna på en pall, stol, hylla eller varför inte en hög med böcker som får fungera som en piedestal? Glöm inte taket. En eller flera amplar kan göra stor skillnad. Jag har en i köket men mer kommer det att bli.

Att välja rätt kruka,  matcha krukan med övrig inredning är något de flesta har koll på, men det är minst lika viktigt att matcha krukan med växten i fråga. En växt med mycket attityd gör sig oftast bäst tillsammans med en enklare kruka, medan en mer anonym planta kan få sig ett uppsving med ett mer framträdande kärl.

Har du få växter spelar det mindre roll om du har olika sorters krukor. Om du däremot har samlat på dig en mängd växter kan det vara fint att välja snarlika krukor.

Hitta en röd tråd, oavsett om det gäller färg, form eller struktur. På så vis skapar du ett lugnare och mer sammanhängande helhetsintryck.

Jag planterade om mina tre monsteror i somras och fick 5 stycken fräscha monsteror.

En enkel växt som exempelvis garderobsblomman kan lätt kännas trist i sin ensamhet, men det kan du råda bot på genom att plantera samman flera växter av samma växttyp i ett större kärl.

 

Många blommor kräver bra ljusförhållanden och de bör förstås placeras i närheten av fönstret för att nås av solen. Men så finns det växter som är betydligt tåligare, både när det kommer till ljus och bevattning och dessa kan med fördel ställas lite varstans för att ge rummet karaktär.

I mörka vrår, som hallar eller i badrum, kan du dock behöva komplettera med växtbelysning. Numera finns det många fina växtlampor, men också ljuskällor som du kan skruva in i befintliga lampor.

 

Nu skall jag packa träningsväskan inför morgonträningen, yes jag är igång. Jag följer Paulo Roberto på instagram och han skrev ett inlägg imorse:

Sluta leta efter Motivationen! Den är förgänglig, opålitlig och inte värd din tid. Det är bättre att skapa vanor, för din framtid är gömd i dina dagliga rutiner.

Bra va?

Följ mig
Blommorna flyttar in
Märkt på: