Jag har en stringhylla i varje hus. En i köket i retrohuset, en i gammelstugan och en i Andersstugan men det är bara små hyllor med två eller tre hyllplan.

Nu vill jag ha en hel string kombination i vardagsrummet istället för vår tråkiga förvaring från IKEA i bokfaner.

Man kan ju kombinera sin stringhylla på många sätt, här en stringhylla i köket för förvaring. Det är något sådant jag vill ha i vardagsrummet med några skåp med dolt förvaring blandat med öppna hyllor där man kan ställa finare saker på display.

Jag skulle helst vilja ha en string i teak men det verkar bara finnas i vitt, grått,svart, ask, ek och valnöt.

Nils Strinning (1917–2006) var en av de stora designers som i mitten av förra århundradet lade grunden till det som idag kallas ”Scandinavian design” när Nils Strinning ritade string®. 1949 lyckades han med något som mycket få arkitekter eller designers kan uppnå, hur länge de än försöker.

String blev verklighet när en tävling anordnades av Bonniers folkbibliotek 1949. Det stora bokförlaget Bonniers insåg att om svenska folket skulle börja köpa böcker måste de ha någonstans att förvara böckerna. Hyllan skulle vara billig, enkel att skicka, lätt att montera och sätta upp.  En sådan hylla hade länge funnits i Nisse Strinnings tankar. Tävlingen blev en orsak att gå till verket. Han skapade tillsammans med sin fru Kajsa stringhyllan som vann förstås första pris. De skapade en ikon. string® gjorde succé direkt och blev en av Sveriges mest älskade bokhyllor, över sextio år senare är den populärare än någonsin. Nisse Strinning blev främst berömd genom bokhyllesystemet.

 

Jag byggde min egen string kombination i ek. Tre vitrinskåp, två lådhurtsar, en tidningshylla och sex hyllor.

Eller i grått kanske

Kanske kan bli en gemensam julklapp till oss i år Anders?

 

Följ mig
Bygga sin egen stringkombination
Märkt på:    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *