Jag bytte ju bloggplattform från Blogger till min egen bloggplattform Asasblogg.com för 1.5 år sedan. Sedan började jag undersöka hur man gör rent tekniskt för att få mer följare och det finns många knep att ta till.

Uppdatera ofta, jag försöker uppdatera varje dag, skriv mer än 300 ord, kommentera andra bloggar, anmäla sig till olika bloggportaler, använd Twitter, facebook, Linked in för att sprida din blogg. Installera google analythics för att få infomation om vilka dina följare är och vad de gillar. Genom att använda mig av Google Analytics slipper jag gissa, utan kan istället veta vilken marknadsföring som funkar och inte funkar. Det som funkar satsar jag naturligtvis mer på och det som funkar sämre anpassar jag eller slutar med.
Om jag har ett riktigt bra blogginlägg som drar riktigt mycket trafik? Eller om jag har skrivit ett riktigt bra blogginlägg som jag lagt ner timmar på att göra research, skriva och ge ursnygg layout? Så sprider jag det med hjälp av Facebook och Instagram.

Antalet besökare på min blogg har i år ökat från ca 60 besökare per dag till idag ca 550 per dag.

Men däremot har mitt instagram stått helt still under samma tid, ca 100 följare.
Men så svarade jag på en #SFS, Share for share, jag delar en bild från ett instakonto som gör en #sfs och ger ett länktips till det kontot och vips hade jag ökat följare från 100 till 180 jättekul. Men det gäller att hitta instakonton med liknande inriktning som mitt, dvs inredning från 50, 60-talet med mycket teak.

Mina mest gillade sidor, köket…

Min stringhylla

Nya kökslampan.

Serveringsgången

 

Det är så roligt att få fler följare både här på bloggen och på Instagram.
Mitt mål med bloggen är ju att få lite mer samarbeten, som jag kan stå för så klart, och att i slutet av 2019 ha över 1000 följare per dag. Det gäller att sikta högt eller hur :-).

Följ mig

#SFS, share for share
Märkt på:            

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *