I år har jag haft för mycket att göra på jobbet för att hinna med mina små krukplanteringar. Jag vill ju alltid ha något fint och välkomnande på trappen vid entren. Nu har det stått en vissen bollkrysantemum och en vit pelargonia som har hållt stånd mot frosten. Men igår var jag en sväng runt blommsteraffären och köpte in lite gott och blandat till höstplanteringen.

Här kan man skymta min favorit sockertoppsgranen, lite ljung och murgrönan.

Och här har vi lite lökar, tulpaner går bort då Rådjuren brukar hälsa på här inne i stan och skövla allt i sin väg, synnerligen gott är tydligen tulpanerna. Men påskliljorna får stå kvar så dem väljer jag, 25 härliga knölar som skall ner i jorden.

Här ahr vi hela härligheten som skall ner i krukorna, silvergirland och alunrot kan vi skymta.

En lök på väg ner.

Och min ständiga följeslagare Molly med sin rosa gris som låter väldigt irriterande varje gång hon biter i den, jag tror jag skall gömma undan den en lite stund. Ständig följeslagare ända tills man tar fram trimverktygen, nu har hon gömt sig under sängen däruppe och då får man inte tag i henne. Det är bara att vänta till hon kryper fram igen. Jag har kört lite hårt med trimningen den här veckan för att få henne i ett hyffsat tillstånd. Dvärgschnauzern är ju en trimras och det skall kammas ull, dras täckhår och rakas på bröst och rumpa.

Efter att grävt ned lökarna krattade jag gräsmattan och det känns bra i kroppen att få jobba utomhus och få en massa frisk luft. Viktigt nu när jag känner mig stressad av jobbet, träning, frisk luft, långa promenader, jobba i trädgården  känner jag är bra för mig just nu. Nu lite kaffe i väntan på att Molly skall krypa fram från sitt gömställe under sängen.

Följ mig
Lite gott och blandat till höstplanteringen
Taggar:                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *