Vid stranden serveras den Mauritianska Rotin, bröd av bara mjöl och vatten som görs i stekpannan den äts med en curry, en kryddstark gryta med kött eller vegetariskt. Och den smakar himmelskt. Här i de små söta husen serveras enklare street food eller kanske man skall kalla det beach food. I det lilla huset till vänster får man sina Roti huset i mitten serverar nudelsoppor och indiska röror, och huset till höger är det dessert. Man får det serverat på en enkel plasttallrik som man tar med sig ned till stranden eller tar ett bord som finns i närheten.

Vill man inte äta nere på stranden kan man sitta här i någon av de färglada soffor eller fåtöljerna som finns överallt under palmerna en bit upp från själva strandremsan.

Man kan välja att sitta under bar himmel eller under tak, alltså detta är nog en av de mysigaste resorter jag besökt. Och det är inte så mycket folk så man hittar alltid en plats, inte så där att man måste gå upp klockan 4 och hänga sin handduk på en solstol, eller att man måste hyra en solstol för 1 miljon… så himla skön stämning.

Och så finns det vanliga bord och stolar om man föredrar det.

Idag provade jag lite SUP, väldigt vingligt men jag trillade inte av även om “kompisarna” satt inne på stranden och slog vad om att jag skulle göra det. Och så blev det vattengympa och nu klockan 17 skall vi prova på något som heter Stretch. Ja det är ett stressigt liv vi lever. Nu på med träningskläderna och iväg till Stretchen vad det nu kan vara, Stretchning kanske….

Följ mig
Beach food
Märkt på:                

2 reaktion på “Beach food

 • 2018-11-26 kl. 17:40
  Permalänk

  Kul att läsa om din resa till Mauritius. Familjen och jag ska åka dit i februari till samma hotell. Längtar verkligen!

  Svar
  • 2018-11-26 kl. 18:17
   Permalänk

   Åh lyckost dej vi hade det toppen bra ♥️

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *