Hanna bjöd in till vegetariskt julbord på Veggoköket. Veggoköket ligger i Saluhallen Slakteriet det är kanske är en motsägelse i sig, vegetariskt och slakteri, ja du förstår kanske…
Nästan hela familjen var med, Ola skulle på 22 årskalas så han var ursäktad även om han nog är väldigt sugen på ett veganska julbord, host, host…..
Ingången till Saluhallen.

Hel-vegetariskt julbord med Veggoköket i Västerås!

Succén är tillbaka, 4 st gröna julbord med Veggoköket i Saluhallen Slakteriet. Ett färgsprakande julbord med klassiska och nytänkande smaker. Hos oss finns det något för alla. Vi serverar allt från vår egenproducerade julsk*nka, vegbullar, aubergine”sill” i olika smaker, sallader, gratänger, ostar och mycket annat. Ni avslutar julbordet med en fantastisk dessertbuffé som passar dig som är mjölk, gluten och ägg allergisk. Hos oss kan alla äta! Veggoköket har även fullständiga rättigheter och serverar ett utbud av ekologiska drycker.

Supergott julbord med många nya smaker, favoriten var nog grönkålssalladen, den citronbakade fänkålen och senapssillen, mums.
Jag drack Coppersmith lager,  en öl tillverkad i Västerås jättegod.

Och här har vi henne, Hanna som guidar oss in i det underbara vegetariska köket. Bra initiativ Hanna, kämpa på vi är lite tröga men sakta men säkert så har vi börjat äta mindre kött och mer grönt. Det tar tid att lära gamla hundar att sitta 😉

Efterrättsbordet, mums, här gillade jag  bäst morotskakan och rocky road godiset bl.a.

Det var så fint pyntat på det gamla slakteriområdet.
Vi har varit här några gånger förut, det finns fler restauranger att välja på och så finns det närodlade råvaror av hög klass.
De har massa evenemang också som grillkvällar, happy nodles, “riktigt” julbord, seniordagar etc…

 


Idag har vi bakat pepparkakor, eller jag har bakat och Hanna har spritsat. Min julklapp från förra året gick på högvarv, högtalaren från Urbanears,  jullåtar som spädde på julstämningen. Här är min jullista på Spotify. Jag gjorde några pepparkakor med namn på som jag skall använda som placeringskort på julafton och så bakade vi alla delar till pepparkakshuset och Hanna spritsade det så fint, nu skall det “bara ” sättas ihop.

Veganskt julbord i Saluhallen Slakteriet hur går det ihop?
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram