I förra inlägget gjorde jag en moodboard för årets juldukningen här i på Villa Ormberget se här.
I år firar vi julen här hemma det har varit vartannat år i Norge och Sverige. Förra året hade vi en riktigt julig jul hemma hos Svärmor i Norge se här och här.
Våran julafton här hemma brukar starta med en julbrunch med risgrynsgröt och skinka med vår goda senap. Sedan blir det en långpromenad med Molly. Och så får de som vill se på Kalle Anka framför öppna spisen med lite glögg och pepparkakor medan jag förbereder julbordet. Och efter julbordet blir det paketöppning och sedan avslutar vi det hela med godis och någon god julkaka och kanske något trevligt sällskapsspel.

Och så var det provdukningen då.

Linneduk i beige födelsedagspresent från min mamma. Och till det fick jag ett flannelunderlägg som framhäver duken på ett trevligt sätt. Om du vill ha den där lyxiga touchen så använd en underduk, bästa tipset. Glasen är Norska från Hadelands här Ölglas, snapsglas och vattenglas. Ljusstakar från Skultuna inropade på auktion. Granarna ett enkelt hemmapyssel som är effektfullt.

Tallrikarna fick vi när vi gifte oss, Rosenthal “Classic Rose”, typiskt 90-tal. Jag har tyckt att det varit lite tråkiga men nu börjar jag tycka om tallrikarna igen. Det gäller att vänta ut modet bara.

Silverbestick Rosendahl.

Och här är årets placeringskort, en pepparkaksängel med namn i kristyr.

 

Jag har äntligen lärt mig hur man får bra kristyr, vispa lääääänge med elvisp.
Till ju kommer det till lite grenar från gran och tall och några röda juläpplen.

Följ mig
Provduka inför Julafton
Taggar:                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *