När jag tränade i Onsdags lyssnade jag på en av mina favoritpoddar, Billgren och Woods. De pratade om hur man skall inreda ett hem för att få den där sköna känslan som ett hem skall ha för att man skall känna sig hemma. Då tog dom upp designerhotellet “Ett Hem” i Lärkstan som ett bra exempel. Detta hotell har gått mig förbi helt och hållet. Det invigdes 2012 och nör jag googlade om hotellet såg jag att det låg etta på Trippadvisor över 155 hotell i Stockholm. Tydligen så bor många kändisar där när de besöker stockholm.

Här uppstod trenden med inmålade paneler och snickerier tror jag.

Detta är ett Hotell som verkligen går i min smak. Färg, textilier, design, antikviteter allt blandat i ett fantastiskt gammalt Townhouse på Sköldungagatan 2 i Lärkstaden i Stockholm . Om du skulle vara rädd för färg eller att ta ut svängarna lite, så kan det vara en bra ide att checka in en natt eller två och bara suga in all inspiration! Designen står Studioilse för, med Ilse Crawford så klart.

 Huset byggdes 1910 och passar dig som är trött på vanliga och opersonliga hotellrum. Ägaren Jeanette Mix ville behålla personligheten men samtidigt erbjuda alla tjänster som moderna resenärer vill ha. Inredningsarkiteten Ilse Crawford har engagerat sig sen start. Ljuvligt säger vi och här skulle jag lätt kunna känna mig hemma.

 Möblemanget är noga utvalt och en blandning mellan gammalt och nytt. Konsten på vägarna har Jeanette Mix samlat på sig under många år.. Ilse Crawford ( inredaren) är en storfavorit och jag älskar hur hon leker med färg.

Det finns endast 12 rum och köket är bara så mysigt med sitt allmogebord, pinnstolarna och soffan från Norrgavel.
Elsa berättade i sin podd att man kunde gå ner till köket och det fanns alltid någon nybakad kaka som man kunde ta av eller en karaff med någon god hemmagjord juice och att det verkligen kändes som om man var hemma hos någon.

Kanke man skulle bjuda älsklingen på en helg i Stockholm på Hotellet Ett Hem, vad säger du Anders.

Hotellet Ett hem
Märkt på:    

4 reaktion på “Hotellet Ett hem

  • 2018-12-15 kl. 09:26
    Permalänk

    The Steam hotell i Västerås har ju rykte om sig att vara speciellt. Har du besökt deras Spa, vad tyckte du isf? Funderar på att ge bort en vistelse i julklapp. Mvh Anki

    • 2018-12-15 kl. 11:27
      Permalänk

      Hej jag var där när det var nyöppnad. Spat är ok, en varm utepool med härlig utsikt, ett mörkt eldrum med härliga brittsar för avkoppling och en varm innepool. De har bar och så kan man få behandlingar. Tyvärr har det blivit lite slitet i loungen på nedre plan p.g.a hög beläggning. Vi var supernöjda, betalade 800 kronor för övernattning 3 rätters och spa, det var ett erbjudande. M.v.h Åsa

  • 2018-12-15 kl. 12:57
    Permalänk

    Tack för ditt svar, önskar dig en skön Julhelg, mvh Anki

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram