Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhelns

Garderobens viktigaste och mest användbara plagg kallas för bas. De är plaggen du alltid kan falla tillbaka på, som du älskar att bära och som passar till de allra flesta situationer. Ofta innehåller alla garderober ett eller några såna plagg men många gånger saknas en röd tråd. Här kommer mitt bästa tips till vad jag anser vara de viktigaste plaggen för min basgarderob. Det här är plaggen du kan kombinera på olika sätt och vill du addera mer trend eller personlighet till garderoben gör du det enkelt via accessoarer eller några mer trendiga plagginslag.

Jag har valt att göra basen från några av mina favoriter ur Åhlens utbud. När du väl hittat din ultimata garderobsbas (kan ju vara så att en del plaggtyper inte känns helt rätt för dig) så rekommenderar jag att satsa på något dyrare och lite mer exklusiva plagg. Allt för att dina favoriter ska hålla stilen så länge som möjligt!

  1. Ytterplagg, Satsa på en stilren kappa gärna med skärp i midjan. Nyansen går från klassisk svart, grått till tidlös kamel.

Kappa Rosemunde

2. Jeans, Alla garderober bör innehålla minst ett par jeans. En bra modell att satsa på har lite utsvängda ben och hög midja. En lite mörkare variant känns mest rätt nu.

 

Jeans Lee

3. Skjorta, Eller blus är ett viktigt nyckelplagg. Det är enkelt att variera och du kombinerar det lika snyggt under jumpern som till kavajen. Jag har en miljard ljusblåa skjortor 😉

Blus Filippa K

4. Boots, Ett bra skoval som passar lika bra till jeans som till vid byxa eller kjol. Välj en bekväm modell som du kan gå i hela dagen, gärna med lite klack.

 

Tommy Hilfiger Boots

5. Kaschmirkofta, Kashmir är ett superhärligt naturmaterial som håller dig varm när det behövs och sval de tillfällen det behövs – ett perfekt basplagg att använda både under vinter- och sommarsäsongen.

Cashmere Kofta Rosemunde

6. Scarf, Både tidlös och trendig på samma gång. En bra accessoar du kan använda för att ge nytt liv åt till exempel kavaj och t-shirt.

Scarf offwhite

 

7. Vid byxa, En något vidare byxa är perfekt alla gånger jeansen känns för ”nedklädda”. Kombinerar du byxan med en t-shirt och cardigan får du en välklätt ledig look medan en blus och kavaj direkt ger ett mer elegant intryck.

Vida byxor Carin Wester

8. Kavaj, Alla bör ha minst en kavaj i garderoben. Lika snygg att bära till jeans som till kjol. Håll färgskalan klassisk. Tänk på att den ska funka i de flesta sammanhang utan att du ska tröttna på den

Kavaj Tommy Hilfiger

9. T-shirt , T-shirten har blivit ett nyckelplagg som är snygg att bära både ensam och under till exempel kavaj. Jag satsar på en vit v-ringadför härligt krispig känsla.

Vit T-shirt

10. Kjol,  Jag gillar kjolarna knälånga. Det ger basgarderoben ett både stilsäkert och uppdaterat intryck. Matchas till fördel med allt från boots till stövlar och pumps.

Kjol Whyred

11. Skärp, Skärpet har blivit en viktig accessoar sedan Gucci kom med sitt fantastiska skärp. Här är ett liknande skärp som kan lyfta en outfit.

 

Skärp Croco

Och gissa vad jag klickade hem av ovanstående tips som fattas i min bas? Jag berättar i nästa inlägg.

 

Följ mig
Det här behöver du för en basgarderob
Taggar:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *