Eftersom vi bor i ett land med minst 3 månaders vinter är det bra om man gillar vintern och det gör jag.
Men nu väntar jag på att den skall komma igång här i Mälardalen.

Vid vår fjällstuga är det redan snö och riktig vinter så nu börjar jag längta att få leva lite fjällliv med härliga skidturer i den vackra fjällnaturen. Stugan ligger precis under trädgränsen så det går fort att komma ut på kalfjället, där det är så underbart. Så här såg det ut förra året då vi kom upp vid sportlovet. I år hoppas jag att vi att vi får med oss någon av ungdomarna och kanske lilla mamsen, fler som kan bära ved och vatten…

 

 

Och så har vi ju det härliga påsklovet att längta efter då vi samlas på hytta i flera generation och det brukar vara
väldigt hyggeligt som man säger på norska.

Men även här i Västerås finns det mysiga saker att göra på vintern. Elda i brasan är ett mysigt vintertips, gå en långpromenad, tända i brasan, dricka lite varm choklad och se på Vinterstudion en oslagbar kombo.

Och när Mälaren har lagt sig kan man åka på den härliga skridskobanan som Västerås Isplogare, VIP, plogar upp varje vinter. Det brukar vara rena folkfesten ute på isen med korvförsäljning och härlig stämning. Här en bild från förra året.

Och när det kommer lite snö så kan man passa på att att åka längdåkning på Fullerö Golfbana, eller på isen ut till våra små sommarhus.
Ta med lite varm dryck, en apelsin, lite varm korv och sittunderlag och sitta ute och fika finns inget bättre.

Så här mysigt hade vi det i förra året på Anders födelsedag.

Så nu skall jag vässa långfärdsskridskorna, damma av längdåkningsskidorna och plocka fram underställ och skidkläderna för att
förbereda mig på att njuta av vintern när den kommer, längtar.

Följ mig

Jag älskar vintern
Taggar:                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *