Vi har alltid något projekt för sommarhuset varje år. De första åren (vi köpte huset 2008) körde vi på ganska hårt med sommarhuset, vi köpte ju huset (det var bara ett hus från början) på lite chans som vi ofta gör med våra husköp… När vi köpte huset var det i riktigt dåligt skick frågan var riva eller renovera. Men vi beslöt att göra ett försök och att renovera, första sommaren lade Anders ny papp på taket det var nog i grevens tid (läs lite försent). Huset var fullt av torrbollar ( sådana som suger åt sig fukt, hjälper inte så mycket när det regnar in), råttfällor och en grävling hade flyttat in under huset. På golvet låg flera lager med heltäckningsmattor parfyrmerade med muskiss, lite pyssel att frakta bort allt i båt till återbruket kan jag säga. Vi startade med att få grävlingen att flytta ut med hög radion på under höst/vinter P1 fungerade bra och så grävde vi för ingången för grävlingen. Vi lade ett tungt galler ovanför det igengrävda hålet, vi visste inte att grävlingen är ett nattdjur och låg där inne och sov. Grävlingen fick nog gräva flera dagar för att ta sig ut och sedan dess har han inte återvänt. Vi slog ut lite väggar och öppnade upp köket mot vardagsrummet. Andra året fick hela Ö:n vatten och avlopp så även vi, ett sovrum byggdes om till badrum se här. Vi bytte fönster på framsidan av stugan, tänk att ha en sommarstuga med strandläge utan att kunna sitta inne och se vattnet, se här. Vi drog om elen, bytte dörr, byggde upp ett nytt kök, målade alla furuväggar, lade nytt golv i sovrummen och del av vardagsrummet. Målade om huset från bajsbrunt till brunsvart. 2011 började vi med Andersstugan det är värt ett eget inlägg men läs även här.

Ja de första åren gjorde vi verkligen ett hästjobb med stugan men när Andersstugan var klar så var det som om vi var lite trötta på att renovera/bygga så 2016,2017 och 2018 har vi gjort lite småprojekt som i somras med mitt trädäck och Anders bytte några gamla fönster på gamstugan. Men i sommar vill jag steppa upp lite jag skulle vilja måla om golvet i gamstugan från vitt till grått och så vill jag byta ut innertaket mot fula plattor till brädtak precis som på bilder nedan från Tine K:s sommarhus som verkligen är en förebild för mig.

Vårt sommarhus är också svart, eller brunsvart, med vita foder, jag har inspirerats mycket av de danska sommarhusen och vårt fjällhus.

Jag vill ha både taket och det grå golvet.

Och här fick jag en ide på hur lamporna skall hängas i köket. Och så det gråa golvet.

Jag inbillar mig att allt böss (kan man säga så, ja i Dalsland där jag kommer ifrån i alla fall) man drar in utifrån inte syns så mycket på ett grått golv jämfört med ett vitt.

Bilderna från Pinterest

Så nu gäller det bara att få med Anders på tåget han har hållit emot några år vad gäller både taket och golvet.

Följ mig
Att smida planer för sommarhuset.
Märkt på:        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *