Center piece eller mittpunkt brukar kanske användas när man dukar ett bord runt till exempel en fin blomsteruppsättning som center piece. Men jag använder ordet för att beskriva vad jag använde som utgångspunkt när jag fixade till sovrummet för ett år sedan.
Mittpunkten är ett linneskåp som min morfar har tillverkat. Det är ett tungt skåp som följt med oss från vårt första lilla trähus på 110 kvm som vi renoverade i gammaldags stil med bröstpanel och blommiga tapeter, tiden innan digitalkameran så det finns inte så mycket bildmaterial från den tiden. Sedan fick det följa med till ett 70-talshus som vi hyrde ett år innan vi flyttade till USA. Så linneskåpet följde med over the sea. Och när vi flyttade in i vårt sprillans nya 2 planshus så följde det med och fungerade faktiskt som ett linneskåp i 11 år då vi bodde där. Och nu i vårt retrohus fick det flytta in i vårt sovrum och används till klädskåp.
Ullmattan är så himla bra och färgen  passar bra med morfars linneskåp aka klädskåpet.

 

Ullmattor är perfekta för de står emot smuts på ett bra sätt, bra när man har en hund som älskar att rulla sig på mattan 🙂

Och så här ser det ut när man kommer upp för trappan, jag blir lika glad varje gång. Rottingspegel från Indiska, gardiner från IKEA.

Inmålat sängbord gjort av två trälådor fron Bauhaus. Lampa gammal från IKEA.

I sovrummet tycker jag att jag satt färgerna på ett bra sätt.
Det här fina sovrummet fann jag i pressbilderna från Linum, som jag hittat här på bästa bloggen Inredningshjälpen en både proffsig och lärorik blogg om man är intresserad av inredning.

Bilderna påminner mig lite av moodboarder jag gjorde för sovrummet.

Imorgon skall jag måla sista lagret på byrå nummer två i vårt skåp i vardagsrummet och då kommer jag också avslöja vilken färg jag valde till slut.

Center piece i sovrummet
Märkt på:            
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram