Just nu inspireras jag mycket av finsk design. Mitt auktionsfynd vasen Savoy, min fina kruka från svensk tenn också den skapad av en finsk designer, Erika Pekkari.
Så när jag surfade runt efter inspiration för sommarhuset så vad hittade jag? En finsk hustillverkaren Pluspuu som tillverkar timmerhus för både fritidsboenden och året-runt-boenden. Vi vill ju någon gång i framtiden ersätta gamstugan med ett nybyggt sommarhus. Så jag föll för den här modellen, Jurmo. Raklinjade Jurmo presenterar stilfullt den förenklade skandinaviska designen. Grundligt planerad planlösning i kombination med stora fönsterytor och terrasser som släpper in den omgivande naturen och gör det till en del av interiören. Taktäckta terrassfronten kan användas som grillpunkt eller som sommarkök.

 

Trädäck runt hela huset ja tack.

 

 

Och vi är ju förtjusta i stora fönster, skjutpartierna suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Pluspuu-husens stomme byggs alltid av timmer. Timrens utan tvivel största fördel är materialets tekniska trygghet mot fukt, som speciellt påverkar inomhusluftens kvalité och byggnadens hållbarhet. Timmer är det mest hållbara väggmaterialet för ett trähus och den behåller bäst sitt värde.

 

 

 

Våra tre närmaste grannar på Strömskär har timmerhus så det är proven in use ute på Ön.
Kanske kommer vi aldrig att bygga ett nytt hus men drömma går ju. Och under tiden fortsätter vi att förbättra gamstugan, i vår hoppas jag vi kan byta innertaket, om Anders går med på det.
Så vill jag dra lite el till det nya trädäcken så vi kan hänga ljusslingor och koppla in grilltändaren utan att behöve släpa ut förlängninssladden varenda gång.
Och så har jag lite andra projekt med gamstugan men det får bli nästa säsong. Man måste blanda projekt och avkoppling i lagom stora delar det skall kännas lustfyllt att jobba med sina projekt där ute på vår lilla Ö.

Jag inspireras av finsk design just nu.
Märkt på: