Ja men visst är det ett Ikea Hack, min ommålade byrå/vitrinskåp Nygård.
Det går ju inte fort mitt ommålningsprojekt men nu är jag på upploppet.
Det är bra för mig att skynda långsamt för annars slarvar jag bara om jag gör det för fort.

De två  byråarna gick ganska fort, två veckor. Först skruvade jag isär alla delar, handtag, gångärn, benställningen, sedan tvättade jag av alla delar med mild lösning av målartvätt, jag hoppade över steget med sandpapper vi får hoppas att det går bra ändå. Jag målade en byrå åt gången ett lager grundfärg sedan skall det torka minst 12 timmar och så två lager
täckfärg med  12 timmars torktid. Torktiden är så lång för att det är ganska kallt i garaget där jag målar så torktiden tar lite längre tid än normalt.
Så fuskade jag lite och målade inte insidan av dörrarna.

Vitrindörrarna måste man måla på bägge sidorna och så måste man maskera med tejp för fönstren.
Man nu är jag på sluttampen jag har bara två lager täckfärg kvar på två dörrar.

Så nu skall Anders hjälpa mig att skruva ner själva skåpen jag har redan plockat ut allt ur ett av skåpen så
matsalsbordet är ganska fullbelamrat.

Lampan och träskålen från Gavel 25, krukan från Plantagen och kakfatet från H&M Home.

De färdigmålade vitrindörrarna i väntan på att skåpen skall bli klara….

Nygårdbyrån i sitt originalskick.

Och mellan varje målat lager skall penslarna tvättas av så det är lite pyssel men vet ni vad som underlättar och ibland nästan gör att man längtar efter att få gå ut i det kalla garaget? Jo att lyssna på någon fantastisk Podd eller faktiskt på P1, ja jag vet tantvarning deluxe att lyssna på P1….
Idag har jag , just det målat, skottat balkongen och hunnit med en liten promenad med min nakenhund Molly.

Följ mig
IKEA Hacks
Märkt på:                

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *