När vi hade besök av våra kompisar Janine och Gordon från Brisbane i Australien  i augusti so lovade vi dem att nästa gång vi ses blir det
i Australien. Och via My Scandinavian Home, också den på min topp 3 blogglista, hittade jag ett boende på västkusten i Australien.
Vid havsbandet vid Pittwaters underbara västra strand så har en gammal fiskestuga förvandlats till ett privat ekologiskt semesterboende.
Inga vägar, inga bilar och inga affärer. Stugan är omringad av bushen, havet och himlen och utsikten över havet är oslagbar

 

Stugan byggdes av en fiskare vid 1930-talet. Stugan var skydd för fiskare som campade med sina familjer på Palm Beach på platsen som nu kallas Palm Beach Golfklubb.

 

För att fånga de stora fiskarna och samtidigt semestra med sin familj, rodde männen över Pittwater för att fiska på den djupa delen mitt i bukten. För att göra fiskeutflykten lite mer bekväm så byggdes fiskestugan för hand . De använde timmer som fanns på platsen och stenar från stranden. Senare byggdes stugan ut så att hela familjen skulle få plats med ett kök badrum och ett litet förråd i sten.

Efter att ha beundrat stugan i över 20 år under sina båtturer på Pittwater så upptäckte Jamie och Ingrid Kwong 2013 att huset var till salu. Efter en titt (och trots att huset var i dåligt skick), var Jamie och Ingrid fast. Några dagar senare var de lyckliga ägare till fiskarstugan som de köpte av barnbarnet till fiskaren som byggde stugan.

Mer än 80 år av hårt väder och termiter hade satt sina spår. Men inget som 18 månaders av hårt arbete  återanvändning och återuppbyggnad  kunde sätta stopp för. Efter att ha kört in ton av material per båt och sedan burit det upp till huset för hand så byggde Kwong familjen upp stugan igen.

Även om huset är ett av de minsta i området , så står det på den största tomten.

Japp då har vi hittat boendet, boka här,  så nu är det bara att boka resan.

Följ mig
Drömsemester i en fiskarstuga vid havet
Taggar:             

2 reaktion på “Drömsemester i en fiskarstuga vid havet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *