Idag överaskades jag av IKEA katalogen i brevlådan. Innan Internet-tiden under stenåldern var IKEA katalogen årets händelse men nu har man sett
de flesta av produktern på nätet redan. Årets omslag till katalogen hintar om den asiatiska trenden som är på ingång genom rislampor och en söt asiatisk model.
Den gula bakgrunden på tapeten kändes lite 90-tal, den tilltalade mig inte alls.
Omslaget känns lite blaskigt i färgen tycker jag.

I årets katalog fokuserar man sovrum vilket var väntat. Nyligen öppnade inredningsjätten en sovrumsbutik i centrala Stockholm och i samma veva lanserade man även en telefonlinje dit den med sömnsvårigheter kan ringa för att få hjälp att somna.

– Sovrummet, tätt följt av badrummet, är det utrymme svenskarna rankar högst när det gäller att skapa sig en lugn och privat plats hemma.
Ofta prioriteras dessa rum ofta bort hemma, inte här hemma, men årets katalog vill inspirera till att ge rummen mer kärlek.

Och som vanligt visar katalogen upp fiktiva hem i vitt skilda stilar.
Här får vi bland annat inspireras av det trendiga och sofistikerade hemmet i dovt grått och mörkblått, det livfulla huset med massor av färg och det charmigt romantiska hemmet som går i rosa och grå toner.
De senare åren har jag inte tilltalats alls av IKEA katalogen, den ger mig helt enkelt inte så mycket inspiration. Men så skall det kanske vara att IKEA katalogen vänder sig till en yngre grupp som inte är så köpstarka.
Dock så plockade jag ut några favoriter.

Smakbit grönt fat

Stockholm rotting bord

Vistoft matta

Listerbo Sidobord

Bjurån Stol begränsad upplaga först till kvarn.

Mjösa Pedalhink

IKEA PS Ljusstake limited upplaga
GRATULERA är en limiterad kollektion som säljs i varuhus. Sortimentet är i en begränsad upplaga och när produkten är slut kommer den inte in igen. Först till kvarn!

Knixhult bordslampa

Sommar 2019 Glas

Kvistbro förvaringsbord

Ett lite spretigt collage blev det idag kanske för att inspirationen inte ville infinna sig.

 

IKEA Katalogen våren 2019
Märkt på:            
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram