De bästa loppisfynden är de man använder år efter år, det gäller att tänka
på att köpa något som du vill ha en lång tid framöver även då man handlar på loppis eller auktion.
Jag lyssnade på Billgren/Woods podden häromdagen och Elsa Billgren berättade att
man behöver ett loppisledord när du loppar. Alltså ett eller flera ord som beskriver vad du är ute efter. Just nu är mina ledord, svenskt tenn, rotting, mässing. Här kommer några av mina bästa fynd.

Rottingbord med glasskiva som får tjänstgöra som orkidebord under vintern då orkideerna inte
gillar att stå på fönsterbrädan över elementena. Bula krukor i mässing från Skultuna är också en loppisfavorit.

Ett tips på en bra loppis är  Lata Pigan i Enköping ett underbart resmål.

Min första rottingstol som jag ropade in 2011 och som står i sommarhuset
och är min favoritplats när det kommer att skriva blogginlägg. Jag har ropat in ytterliggare två rottingstolar
i lite olika format. Sa jag det att jag älskar rotting…

 

Jag tittar alltid efter ljuskällor, både lampor och ljusstakar. Jag köpte en ny vägghängd fotogenlampa till Anders i födelsedagspresent men nu är jag ute efter en som kan stå på bordet eller i ett fönster.  Kan inte få för många av dessa, skulle vilja ha en i varje fönster.

Den här ljuvliga retrostaken ropade jag in i december, jag har nu två stycken.

På sommaren ska man alltid titta efter vintergrejer och vice versa. Gamla trädgårdsmöbler, till exempel, är som absolut dyrast i juli. Jag tittar just nu extra på svenskt och finskt konstglas som ligger skamlöst billigt – men inte länge till, misstänker jag. Mitt näst senaste loppisfynd glasvasen Savoy som jag fick till ett väldigt bra pris.

Letar jag efter en specifik möbel så mäter jag den tilltänkta platsen och har noteringen i min mobil. Min erfarenhet är att ögonmåttet i stort sett aldrig går att lita på. Och då blir det ett dyrt köp. Jag behövde något vid sidan av soffan så jag mätte både på bredden och höjden och höll utkik och plötsligt dök det upp, sidobordet med de perfekta måtten och den stilen jag var ute efter.

Att handla på loppis och auktion är en stor hobby och jag tycker att det är så roligt.
Nu håller jag utkik efter en fotogenlampa…

Följ mig
Mina bästa loppis- och auktions-fynd
Märkt på:        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *