Innertaket i vardagsrum/matplats gamstugan är i behov av en uppdatering. Det är gjort av massonitskivor som har börjat
hänga lite och ser allmänt ofräscha ut och drar ned trivselkänslan.  Jag har försökt att måla det men det har inte hjälpt mycket. Jag har också haft planer att öppna upp taket till nock, se här. Men nu sa jag till Anders att jag kommer att sätta upp ett nytt innertak och han sa att han kunde
hjälpa till, jag blev så glad. Så byte av innertak får bli en av våra projekt vid sommarhuset i vår, jag skrev ett
inlägg om detta här.

Vi har ju åtgärdat alla ytskick i stugan förutom innertaket men det skall bli så roligt med detta
projektet för jag tror det kommer att bidra så mycket, ett rent och vitt innertak är definitivt avgörande för upplevelsen av hela rummet. Kanske passar vi på att byta ut de gamla tråkiga taklisterna också.
Vi har valt ett paneltak, paneltak består ofta av profilbrädor i olika bredder, och om underlaget görs riktigt är de enkla att sätta upp. Precision är nyckelordet: Om den underliggande stommen av läkt eller reglar är helt rak och jämn går arbetet lätt. Och där har vi osäkerhet i vårt projekt, underlaget. Om underlaget visar sig vara bra när vi har tagit ner de gamla takskivorna blir det ett roligt projekt annars inte….
Det mest klassiska sättet att utföra arbetet på är med så kallade profilbrädor eller pärlspont som monteras med not och spont. Men du kan också köpa olika typer av profilerade brädor.

Så här hade vi tänkt, penselmålad takpanel Väggpanel Huntonit.
Huntonits färdigmålade panel kan användas stående eller liggande i tak och på vägg. Huntonit väggpanel har en stark yta och är lätt att rengöra.

Teknisk information
Färg: Vit S 0502-Y
11X200X2420mm vi hittade den här.

Och så är jag så glad att Anders är med på tåget det blir så mycket
roligare då.

 

Följ mig
Innertaket viktigt för rummets känsla.
Märkt på:        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *