Jag har ju återkommande hemnetspaningar och nu under
sommar och höst så spanar jag mest på sommarhus.
Oftast spanar jag på sommarhus som ligger i en
lite lägre prisklass där man har renoverat upp ett äldre
hus till ett ett “danskt” sommarhus. Ett sommarhus som
liknar vårat sommarställe. Men ibland så blir det något i den dyrare prisklassen
och det är veckans hemnetspan, ett hus på egen ö i havsbandet.
Och det jag föll för är ljuset i bilderna, en duktig fotograf har hittat
det där fantastiska ljuset, bara njut.

Vilken härlig vy och fönster och dörrar
är ju bara så himla fina.

Plåttak skall vi ha på våra sommarhus vänta bara.

Och huset är så fint upplyst.

Fantastisk ö med allt man kan önska sig av enastående vacker utskärgårdsnatur för ett rikt avkopplande skärgårdsliv, horisontutsikt där både solen och månen stiger upp ur havet. En arkitektritad byggnation bestående av 5 byggnader som smälter in i öns natur och med ett härligt kvällssolläge samtidigt med utsikten mot en obruten horisont. Nära till Söderhamns stora serviceutbud.

Det härliga utdragna taket är ju så perfekt när vädret inte är helt perfekt. Huset har fina stora fönsterpartier och ni vet ju att jag gillar fönster. Huset omges av 300 kvm trädäck och de stora fönsterpartierna suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Ett projekt som påbörjades 2004 och som slutfördes 2015 och som fulländats till en unik och väl utförd byggnation varsamt anpassad till den känsliga skärgårdsmiljön. Husen sammanbinds av japanska tralltäckta, belysta gångar vilken skapar en behaglig känsla den mörka delen av året. Byggnaderna är omgivna av stora däcksytor.

Och fotografen har tagit underbara bilder.

Jag vill också ha en upplyst landgång.

Och såklart skall man ha en flygel i sommarhuset, n’est ce pas.

 

Ja som jag sade så gillar jag mycket med dessa fantastiska fastigheterna men
jag vill ha det lite mer mysigt och enklare i mitt sommarhus och det har jag ju.
Men det jag tar med mig är det stora japanska däcket, fönsterpartierna och belysningen.

Objekted hittar ni på Skeppsholmens mäkleri, här.
Mäklaren heter Joachim Söderberg.
Bilderna är från Skeppsholmens hemsida.

Veckan har startat bra ur ett träningsperspektiv, igår gick jag och Ola
en långpromenad och idag har jag kört dubbla Strömskärspass ca 30 minuter.
Imorgon skall jag försöka komma iväg på lunchgympa, klapp på
huvudet Åsa, och såg ni min uppdaterade header, lite sommarkänsla
på den. Nu skall jag duscha och smörja in
mig ordentligt det känns att det är kallt ute huden börjar bli torr så nu är det
extra viktigt att ta hand om sin kropp.

Följ mig
Hemnetspaning sommarhus på en egen ö
Märkt på: