Vad är en klassiker när det kommer till mode, de flesta av oss tänker direkt på den perfekta vita t-shirten, femficks-jeansen, den skräddade kostymen och kanske trenchcoaten. Det finns dock så många fler plagg, som är värda att spara i garderoben eftersom de återkommer i trendkarusellen med jämna mellanrum.

Flanellskjortan är ett sådant plagg. En rutig klassiker gjord av ull och bomull, som under 1890-talet tillverkades som arbetsskjorta åt järnvägsarbetarna i USA. På 1970-talet var arbetarlooken väldigt populär och följaktligen blev flanellskjortan poppis igen. Efter en paus under 80-talet användes den återigen flitigt i början av 90-talet då grungen slog igenom – en look som snabbt spred sig från musiker till modefolk. Jag hade en superfin flanellskjorta i ljusblått tillsammans den med blekta jeans, t-shirt med logga och Dr Martens och jag kände mig så snygg.

Du kan självklart bära flanellskjortan vare sig du är 20, 40 eller 60 år

Idag bär jag den tillsammans med svarta jeans och mina Dr Martens boots eller sneakers. Jag är ju förtjust i den sportiga och den lite casual stilen och jag tycker att det passar i min ålder även om jag är 50+

 

 

Men man kan styla den på andra sätt också t.ex genom att jobbar med kontraster för att få looken att lyfta på bästa sätt.

En kontrast kan vara att bära något i ett annat material som skinn, eller fejkat skinn, mot den mjuka flanellskjortan, varför inte ett par skinnbyxor från H&M .Då får man en annan balans som är lite mer dressad och mindre casual. För att förstärka den stilen matcha skjortan med ett par skinstövlar med klack eller ett par grova kängor.

Du kan självklart bära flanellskjortan vare sig du är 20, 40 eller 60 år. Hur du bär den ser kanske olika ut, men för mig är den ålderslös och kommer att få leva vidare i min garderob.

Tiiiiimber
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram