Jag flyttar runt pärlhyacinterna för att få njuta av dem mer, de brukar ju blomma över fort här hemma. För att få dem att hålla längre kan man sätta ut dem i ett kallare utrymme under natten.
Nu får de står här på soffbordet under helgen då vi hänger mycket här nere i vardagsrummet. Bredvid ligger Frida Ramsteds inredningsbok som jag ofta bläddrar i. Idag läst jag kapitlet växter i inredningen och där kan man bland annat läsa om att skapa ett stilleben av växter på soffbordet. Man skall utgå med växter som klara ett norrläge. I ett stilleben skall man ha en höjdpunkt, i mitt fall plir det just pärlhyacinterna. En tyngdpunkt, det är de blå vaserna/krukorna , något organiskt från naturen, horisontala linjer som liggande böcker, vertikala linjer. Utfyllnadsobjekt här är det mina fina fotogenlampor.

Andra knep för att skapa nivå – och höjdskillnader för dina växter.
Blombord,
Piedestaler,
Krukor på fot,
Hängande amplar,,
väggfasta amplar,
väggvaser,
bänkar,
gamla telefonbord,
hyllor och konsoler,
växtväggar,
växtgardiner.

Här har jag lite nya ideer som jag skall prova på när mitt köpförbud på växter är hävd….

Molly mår bättre och bättre, igår var hon riktigt pigg och glad lite mer sitt gamla jag, hon hittade till och med en pinne på promenaden och hon skuttar runt och luktar på alla spår. Skönt att ha henna tillbaka till sitt gamla jag, nu skall vi bara frisera till henne lite för just nu är hon himla tovig och ruffsig.

Följ mig
Pärlhyacinterna förebådar ljusare dagar
Märkt på:            

En reaktion på “Pärlhyacinterna förebådar ljusare dagar

Kommentarer är stängda.