Ja en vanlig påsk hade vi firat på hyttan på fjället med farmor, tanter ,onkler, kusiner och syslingar. Vi hade ätit en lång frukost och sedan hade vi tagit på skidorna och gått på tur upp på Mårtenshögda. På eftermiddagen hade vi hängt på terrassen i solen, grillat pölse och druckit kaffe och annat gott. Men i år blir det annorlunda vi firar påsken i sommarhuset på Strömskär med vår lilla familj. Vi åt en lång och god frukost och sedan tillbringade vi förmiddagen utomhus, Hanna satt i solen och läste, Anders och jag slipade och skrapade på flaggstången som skall få ett lager olja och sedan vitfärg på sig, det kommer att bli så fint när det blir klart. Jag fixade lite lunch i solen, grannens hund, Aramis, kom in och “lekte” med Molly. Leken gick ut på att han går så nära Molly att hon blir arg och jagar honom, Aramis tycker att det är jätteroligt, Molly not so much. Hanna tog båten in till grannön för att träffa kompisar, jag bakar en mjuk pepparkaka till kvällens middag och Anders fortsätter med flaggstången.

Just nu sprider sig en ljuvlig doft att mjuk pepparkaka här i gamstugan. Jag skall garnera med färskost och påskägg, kommer att bli så smarrigt.

Min signaturbild på bloggen, Västeråsfjärden i bakgrunden.

Lilla båten, båtrampen och landgången till flytbryggan ligger på bryggdäck, det kommer nog ta ett tag innan de åker i sjön, i början av Maj kanske. Ni har väl läst om vår bryggkörning som vi gör varje år, se här hur det gick till 2017.

Min fina emaljskylt som jag satte upp förra året.

Nu skall jag se om jag kan slita Anders från flaggstången och ta en promenad bland vitsipporna.

Följ mig
Vad pysslar vi med under långfredagen
Märkt på:            

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *