Jag hittade ett underbart hemnetspan på Gotland, ett bedårande torp mitt på Öjn som fick mig att vilja ha ett gammalt torp med såpskurade golv intil en sömnigt slingrande grusväg, ett torp som andas sommar året runt. Där kvällssolen faller varm över rosenbuskar, doftande syrén och dignande äppelträd. Torpet är varsamt renoverat, har kvar sin gamla charm med gamla fönster och pärlspont, och inhyser den pampigaste av kakelugnar.

Det charmiga torpet i trä är målat på klassiskt och hållbart vis med röd slamfärg. De nya dörrarna – pardörren mot perennrabatten och enkeldörren mot köksträdgården är målade med linolja i klassisk, gotländsk kulört, och alla glasrutor är av kulturglas.

Bilderna är från Bertwigs Fastighetsförmedling
Mäklare Catrine Löfkvist
073-803 39 00
catrine@bertwig.se

Jag gillar ju det lite skavda och slitna när det kommer till hus, och tur är väl det för mina boenden är just det. Men det får inte bli för skavt, den här veckan skall jag gå igenom alla dörrposter och golvlister i Villa Ormberget och slipa dem med sandpapper och lägga på 2 lager snickerifärg. Lister och dörrposter slits mycket när man drar dammsugaren lite slarvigt och stöter i då brukar göra susen att lägga på lite mer färg för att det skall se lite mindre slitet ut. Ett annat sätt att updatera huset är olja in dörrar och möbler i trä med olja för att de skall se lite fräschare ut, detta brukar vara Anders jobb men nu har han ju sitt projekt med uteplatsen så jag får ta över denna syssla. Sedan skall jag bona stavparketten i vardagsrummet det är också ett bra tips, parketten brukar bli som ny av lite bonvax, det tar lite tid och man får flytta runt möblerna men är så värt det.
Och nu när våren är här skall jag ta ut alla mattor och skaka och piska dem samt tvätta alla dammiga gardiner, det brukar göra susen för ett vårfräscht hem.

Följ mig
Sötaste torpet på hemnet
Märkt på:                        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *