Våran nya uteplats blir en terrass, definitionen av en terrass:
Altan och terrass är två typer av uteplatser, där en uteplats är en ‘iordningställd begränsad yta i anslutning till bostaden’. Ett av de viktigaste särskiljande kännetecknen mellan altan och terrass är höjden över marken. även om terrassen kan vara något upphöjd har den kvar en koppling till marken som inte altanen har. Vad skiljer då en altan från en balkong? Jo, balkongen är utkragande, vilket altanen inte är, och den har inte underbyggnad, vilket altanen har (i form av pelare, arkader, annan byggnad etc.).
Ja då vet ni det, men i alla fall så tycker Anders att vi skall köpa en ny matgrupp till vår nya fina terrass. Så här kommer lite förslag i olika prisklasser vi börjar med de dyraste:

Grythyttan som jag hade köpt om pengar växte på träd.

Eller kanske något i aluminium som Luxembourg från Fermob

Skargaarden Oxnö

Och så plockar vi något från mellangruppen, först ut Chios matgrupp i teak.

Resö matgrupp

Aneby trädgårdsgrupp

Messina matgrupp i aluminium

Och så några matgrupper som är ganska överkomliga
Bondholmen matgrupp från IKEA

Hattholmen matbord och bänk

Terrassen kommer att bli så himla fin, ca 40 kvm , som vi skall dela upp i en loungedel en matdel med matbord, grillen och avställningsbord. Så skall vi ha mycket krukplanteringar som mjukar upp och bryter av mot stenläggningen. Och om den förra uteplatsen var lätt att accessa så blir det nu ännu mer flytande mellan ute och inne, terrassen är högre än den gamla uteplatsen och nivåskillnaden mellan ute och inne har minskat. Just att ha samma nivå mellan ute och inne gör mycket för att att man lätt kommer ut, att slippa gå ned för en trappa gör att man omedvetet inte använder uteplatsen i samma omfattning jämfört med en som ligger på samma nivå.
Men än är terrassen inte klar det tar nog några helger till, men det tyngsta jobbet är nog gjort. Mestparten av gruset är flyttat och de tunga granitstenarna är på plats, kämpa på Anders det kommer att bli så bra.

Nya utemöbler till nya terrassen
Märkt på:                    
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram