Ja det är ju det han säger, Gerth Wingård, läget, läget, läget. Men här är det mer än det huset är på pricken ett sådant jag skulle vilja ha om jag byggde ett nytt sommarhus. Det här huset som är till salu på Dockrosvägen är lite slitet och behöver en del kärlek men hur fint alltså, vilket sommarhus och läget….
Fotografen George Oddners gamla sommarhus. Titta och njut.

En liten bit av paradiset… Det är så det känns när jag ser dessa bilder av detta fantastiska hus som ligger nedbäddat bakom kritvita sanddyner på en stor naturtomt vid havets rand. Huset, i välbevarat originalskick från 1961, har en anspråkslös elegans och är samtidigt så genialiskt i sin enkelhet. Här är varje detalj noga genomtänkt med smarta lösningar för allt, ett hus som många drömmer om att bygga men inte vet hur. Arkitekten bakom skapelsen är Sten Samuelsson som ritade det tillsammans med ägaren, den välkände fotografen Georg Oddner som hade det som sommarhus. Här kunde han dra sig undan och njuta av lugnet på den egna tomten och stillsamma promenader längs strandkanten.

I det härliga sällskapsrummet finns en öppen spis att samlas kring och fönster från golv till tak som släpper in naturen och gör ute till inne, och tvärtom. Dörrar leder ut till den tegelklädda terrassen som bjuder på sköna platser för avkoppling i både sol och skugga. Njut av tystnaden och brisen från havet framför den öppna spisen som finns även här. Med hela fyra sovrum, varav tre är försedda med våningssängar.
Jag dras till denna typ av hus som är byggda i slutet av 50-talet början av 60-talet, det är något med designen, enkelheten och materialen.

 Klicka här för alla bilder.
Mäklare Johanna Mjöfors
Foto tillhör mäklarfirma Erik Olsson

Läget, läget, läget
Märkt på:    
Facebook
LinkedIn
Instagram