Vi har ju hemester varje sommar i vårt sommarhus, men en del av semestern brukar vi resa iväg, men i sommar kommer vi bli tvungna att ha hemester till 100% . Men några utflykter i närområdet kommer det att bli, här kommer lite tips på vad du kan hitta på under din Hemester. Först några tips i vår vackra Mälararkipelag som ligger rätt utanför Sommarhuset och Västerås.
Packa kajaken med frukost och ge dig av i soluppgången och ät
frukosten på några fina klippor.

Ta båten, egen eller Havsörnen som går från Västerås och besök Ridön, där du kan gå långpromenader på fina stigar som har iordningsställts av Svea Skog, besöka Lybecks sten där det en gång i tiden låg ett båtvarv. Vid Lybecks sten finns en fin badplats och ett vindskydd där man kan sova över, avsluta med fika på Ridöns kaffe. Läs mer om när vi besökte Ridön förra sommaren här.
Åk med Elba till Östra Holmens fina badplats gratis för ungdomar.

Vandra på en vandringsled nära dig, här i Västerås har vi bruksleden som sträcker sig från Mälardalens slätter kan du vandra norrut in i Bergslagens djupa skogar och böljande terräng. Leden passerar ett omväxlande natur- och kulturlandskap där små brukssamhällen med spännande historia och många sevärdheter utgör ett karakteristiskt inslag. Skogsterrängen blandas med blomstrande ängsmarker, ödsliga myrar, glittrande sjöar och kalkrika områden med rik och spännande växtlighet. Flera större vattendrag, som Kolbäcksån med Strömsholms kanal, korsar genom landskapet.
Leden är 25 mil lång och indelad i 27 etapper. För varje etapp finns karta och etappbeskrivning som du själv kan skriva ut från hemsidan. I terrängen markeras leden med orange färg på träd och stolpar. Välj ut en del av leden med t. ex. två övernattningar, packa tältet och trangiaköket och bara gört.

Bo på en Herrgård. Om du vill lyxa till det så boka en natt eller två med extra allt. Här i Västmalnad kan jag rekommendera Färna Herrgård ett Anrikt herrgårdsboende med prisbelönt mat och ett välutrustat spa. Utanför vår vackra trädgård och ekologiska odling väntar en sagolik natur med Bergslagens trollskogar och vilda djurliv. Hos oss får du både lugnet, lyxen och det där genuina och jordnära som vi människor behöver. Färna Herrgård & Spa är även fullt utrustad för konferens, både små och stora möten upp till 120 personer

Hjälp en bonde på semestern. Jobba inom jordbruket nu när bönderna har svårt att få tag i arbetskraft. Även om du jobbar så blir det ju lite semester från det vanliga jobbet. Här kan du hitta lediga jobb Gröna Jobb.

Skaffa Naturpasset. För dig som vill ha ett tydligare syfte med dina skogsturer kanske kontrolljakt via Naturpasset kan vara en idee. Ta med hela familjen och träna upp dina gamla orienteringskunskaper, få frisk luft och upplev skogen utanför stigarna.

Upptäck din egen stad. Här i Västerås finns det massa stadsvandringar av olika längd och innehåll. Kanske finns det City Quiz Hunt i din stad. City Quiz Hunt är en komplett aktivitet via mobilen som kombinerar promenad, navigering och tävling. Perfekt för den som vill hitta på något kul och utvecklande som passar alla. En trivsam och social aktivitet!
Mest fotograferade vyn i min stad, Svartån med gamla fina träbyggnader.

Bada en självklarhet kanske men ändå en dag på stranden är ju där sommarminnen skapas. Glöm inte kylväskan och solkrämen.

He en spelkväll, här i familjen spelar vi ofta Vändtia och plump men Ola plockade fram ett gammalt monopol som han ville spela, kanske blir det spelkväll redan nu tlíll helgen.

Åk på självplock, du kan plocka blommor, bär eller något helt annat så är det ju himla mysigt att skörda åt sig själv. Och är det någon gång du kan unna dig en fredagsbukett så är det med hjälp av självplock. Vi har ju Svånö Gård som ligger nära och där har de självplock på solrosor.

Snickra, jag har lust att bygga blomsterlådor och kanske en egen solsäng, som den här från länna möbler hur svårt kan det vara ha,ha,ha….

Ja det var bara några tips på vad du kan hitta på under din Hemester, jag lovar det kommer att bli en fantastisk sommar.

Följ mig
Hemester – tips inför sommaren
Märkt på:                

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *