När vi flyttade in våran något eftersatta 50-talspärla målade vi alla innerväggar. Väggarna var vita i hela huset men de behövde piggas upp lite. Vi uppdaterade köket med ett nytt golv, kakel och nya bänksivor. Första året lade vi om taket ovanpå Hanna studio, bytte panelen och fönster på framsidan av huset.
Jag fixade till balkongdörrarna på ovanvåningen, jag satte dit nya dörrspeglar de gamla höll på att lossna. Jag målade också ytterdörrarna på baksidan av huset. Anders skrapade och målade balkongräcket på baksidan av huset och Ola målade panelen utanför sovrummen på andra våningen. Huset var verkligen eftersatt när vi köpte det, läs mer hur vi tänkte när vi flyttade in här.

Andra året i huset bytte vi värmeväxlare och monterade termostater på elementen. Vi målade väggar och golv i Hannas Studio, golvet blev vitt och väggarna blev gråa. Vi byggde vi ett trästaket mot gatan, det gamla staketet var ruttet och fult. Anders skrapade och målade panelen och fönster utanför vardagsrummet.

3:e året renoverade vi toalett och badrum på andra våningen. Vi köpte en ny spis till köket. Anders monterade in avluftning så att innerklimatet blev blivit bättre. Inför badrumsrenoveringen beställde Anders ritninga från kommunen över vårt hus. Vårt hus som är parhus
är till vänter på den översta bilden ritad över baksidan och till höger på den nedersta ilden över framsidan av huset. Anders har ramat in denna bild och det blev en urläcker tavla som hänger i vardagsrummet.

4:e året uppdaterades köksfläkt och tvättmaskinen.
Anders bytte ut 3 fönster på nedervåningen.
Ny heltäckningsmatta i sovrummet .


2020 har vi snart hunnit med 3 stora projekt, nytt ingångsparti med fin teakdörr, nya
fönster och dörrar på 3 av sovrummen på övervåningen och så vår stora stenterrass med skiffer som snart är klar.

Vårt hus Villa Ormbergt är också med i ett så kallat bevarandeprogram.
Det kan vara hus som har välbevarade arkitektoniska detaljer eller berättar något om deras framväxt och historia.
Dessa hus får antingen en röd eller gul markering vilket betyder särskilt värdefull respektive kompletterande värde enligt plan- och bygglagen. Det här finns att läsa om vårat område Stenbrottet, vårt hus är markerat med gult. Här kan du läsa mer om Villa Ormberget och bevarandeprogram.

Vårt hus är gammalt och slitet men i och med att man använde bra material när man byggde hus på 50- och 60-talet så har huset hållit sig ganska bra. Läs mer om materialen i huset här.

Om jag skulle välja ett rum som jag är särskilt nöjd med i vårt hus så är det
köket.

Rummet som jag spenderar mest tid i och där jag skapar mina blogginlägg är mysiga TV-hörnan på övervåningen.

Ja det har hänt mycket med vår gamla pärla, Villa Ormberget, på 7 år. Nästa projekt vi tar tag i är taket som skall läggas om och isoleras så att vi kan installera solceller där.

Idag har jag haft kurs på jobbet så jag känner mig lite utpumpad, det är svårt att hålla kurs via Teams där man inte kan se sina deltagare, men man blir bättre och bättre på att kommunicera över Teams och Skype, övning ger verkligen färdighet.
Och nu har en på vårt kontor blivit smittad av Covid-19 så imorgon skall jag jobba hemifrån igen….

Följ mig
Villa Ormberget, vad har hänt på 7 år?
Märkt på:            

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *