Idag har jag varit riktigt duktig, jag fick gjort riktigt mycket på jobbet och det är ju alltid skönt. Efter jobbet blev tog jag en PW och ett strömskärspass på bryggan, så skönt, 45 minuters PW och 20 minuter styrketräning bra där Åsa klapp på huvudet. Och sedan fick jag andan över mig och städade ur Andersstugan, det behövdes kan jag säga väldigt dammigt var det. Andersstuga är som man hör på namnet byggd och designat av min man, Anders. Huset är helt kvadratiskt, 30 kvm, ett stort allrum som innehåller TV-hörna, matplats och ett litet kök. Det finns en liten toalett och en kabyss med 2 våningsängar. Anders byggde huset 2010-2012, det är styckebyggt och det mesta av materialen har vi fraktat ut över isen. Här, här , 20102011 eller 2012 kan man läsa mer om bygget av Andersstugan.

De stora fönsterpartierna ut mot Mälarfjärden kan öppnas helt och suddar ut känslan mellan ute och inne. Huset byggdes för att användas som gäststuga och vardagsrum vi sitter ofta här på kvällen och ser på TV. Stilen är helt annorlunda än i Gamstugan, färgerna går i grått och vitt med inslag av rotting.

De flesta möblerna har vi tillverkat själva, matbordet och soffan, soffan är gjord av en säng och en lastpall. Ryggstödet är madrasser som vikt dubbelt och klätts med ett tygöverdrag. Anders har byggt matbordet.

Rottingstolarna och stringhyllan är auktionsfynd, soffbordet är från IKEA.

Lilla kökshörnan med två spisplattor, ett litet kylskåp och en liten diskbänk. Hyllorna har Anders Designat. Närmast köket ligger den lilla toaletten och efter den ligger kabyssen

Nu sitter jag i min hemgjorda soffa och njuter av den nystädade stugan, dörren står öppen ut mot Mälarfjärden som ligger blank som en spegel utanför, syrenerna doftar och koltrasten sjunger. Maj alltså….

Andersstugan har fått lite omsorg
Märkt på:                

4 reaktion på “Andersstugan har fått lite omsorg

 • 2020-05-28 kl. 20:57
  Permalänk

  Tygöverdraget till sängsoffan (både rygg och madrass), är det köpt eller hemmasytt? Så snyggt och skulle vara en idé till mammas sommarstuga ;)…
  … undrar Annika

  • 2020-05-30 kl. 12:17
   Permalänk

   Hemmasytt ❤️

 • 2020-05-31 kl. 17:53
  Permalänk

  Tack för svaret! Anade nästan det…
  Kan berätta att jag lagade “din” pastarätt med lövbiff i går och den blev mycket god och var uppskattad. Tack för receptet :)! /Annika

  • 2020-05-31 kl. 20:47
   Permalänk

   Vad kul ?. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram