Jag gjorde en underbart god drink under midsommar en syrlig sommardrink som kommer att bli vår favoritdrink sommaren 2020.

Du behöver

4 cl rom
2 cl flädersaft
Schweppes Russchian
3 jordgubbar
Citronmeliss
Is

Gör så här:

Skiva jordgubbarna och blanda ihop allt i ett drinkglas, toppa med schweppes till glaset är fullt . Garnera med en kvist citronmeliss.
Svalkande, syrlig och underbart god.

Och sedan måste jag också lägga ut receptet på min midsommartårta som jag inte fick med på bild. Ja egentligen är det ju bara fyllningen som var annorlunda från hur jag brukar göra mina tårtor. Fyllningen bestod av 1/2 liter mosade färska svenska jordgubbar som blandades med 2 msk jordgubbssylt, saften från en citron och vispad grädde. Jag låste tårtsmulorna på tårtan med ett tunnt lager vispat grädde och så fick tårtan stå i kylskåpet över natten.  Här är receptet på tårtbottnarna, jag gjorde två stycken för att få lite höjd. Frosting, recept  här, gjorde jag iordning i en spritspåse också dagen innan och tårta, frosting och jordgubbar fraktades medels roddbåt till midsommarfesten. Och frostingen var lagom i temperatur när vi kom fram så då dekorerades tårtan med och jordgubbar. Tårtan smakade verkligen himmelskt jag tror faktiskt att till och med Hanna var nöjd.

På väg till midsommarfesten med min duktiga roddare, ja lite zickzack får man ju räkna med….

Följ mig
Sommarens drink #uno
Märkt på:                    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *