Nu är nya soffan på plats, en Carl Malmstensoffa som heter Visingsö, som jag ropade in på auktion och inte visste riktigt var jag skulle ha den, se här. Den gamla soffan, Lillberg från IKEA, fick en granne ta över. Här på ön är det cirkulär ekonomi som gäller. Jag har köpt ett tyg som jag skall klä om soffan med, det är ett rutigt tyg som påminner om Gripsholmsrutan som är en klassiker inom svensk inredningstextil. Estrid Ericson och Margit Thorén komponerade denna textil på 1940-talet, inspirerade av ett rutmönster från 1700-talet. Men jag tror att den äkta rutan kostar 900 kronor per meter på Svenskt tenn och mitt tyg gick på 29 kronor per meter på Ohlssons Tyger.

Här har jag bara draperat tyget på soffan för att se hur det kommer att bli. Omklädningen är hyffsat enkel med 3 ryggkuddar och den stora sittdynan, borde kunna vara gjort på en eftermiddag om jag hade haft symaskinen här ute… Det blir ett kul och enkelt projekt under semestern.
Här nedan är en bild på den äkta rutan, den kommer i olika färger och finns även i blått.

Stilen blir lite mer lantlig jämfört med den förra soffan, jag skall sy överdrag till kuddarna i rottingstolen med samma tyg, då binds allt samman och det blir lite lugnare intryck.

En fredagsbukett med lite klöver och prästkragar i senaste loppisfyndet.

Första semesterveckan har känts lite svajig mentalt, beror nog på att pappa inte har mått helt bra även om det blivit lite bättre sedan han fick ny medicin. Och så känner jag ofta när jag går på semester och jag har mer tid för reflektion och eftertanke att jag kan bli lite låg. När man är mitt uppe i vardagen har man inte tid att tänka så mycket det är bara att försöka hålla balansen i det berömda ekorrhjulet. Nästa vecka skall jag jobba och sedan blir det mer semester kanske går det lite bättre då…

Gripholmsrutan i nya soffan
Märkt på:                

2 reaktion på “Gripholmsrutan i nya soffan

 • 2020-07-03 kl. 16:23
  Permalänk

  Visingsö blev fin i blåruta och passar verkligen bra i er mysiga sommarstuga. Vilket fynd :)! /Annika

  • 2020-07-03 kl. 23:45
   Permalänk

   Nu skall jag bara sy också ?. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram