Verkligen skönt med lite regn, då får man en ursäkt att krypa upp i soffan och titta på någon bra Netflix-serie, Marchella säsong 3 har jag plöjt den här helgen. Spaljeprojektet går vidare trots ett litet missöde, spaljen som är målad med ett lager Falu svart och stod lutad mot redskapsboden blåste ner och gick sönder under fredagen då det blåste som mest. Dessutom har det stängt upp en massa grus på den när den låg ner, så förutom att laga den med lite vinkeljärn och raka järn så fick jag sopa av allt grus som hade fastnat, lite surt. Nu har vi, Anders och jag, byggt ihop växtlådan som skall sitta under spaljen och där vi skall plantera humle, tror vi just nu. Vi skall täcka insidan av lådan med en växtväv som kommer att hindra jorden från att rymma. Sedan skall det skyfflas i jord i blomlådan , spaljen skall monteras fast i stolpskorna som jag slått ner i marken och också fästas i blomlådan så att den blir stadig och håller för starka vindar.

Och så gick jag en PW mellan regnskurarna, den 4:e den här veckan.
Så har det blivit två strömskärspass, känner mig nöjd med min första semestervecka.

Men förutom att se Machella på Netflix så har jag också surfat lite på nätet och kikat på danska sommarhus. Jag kan tala om att alla danska sommarhus är inte fantastiska det finns en del med furupanel men de fina danska sommarhusen de är verkligen jättefina.

Först ut ett funkishus på Brombærvej 42 mitt emellan Nykøbing Sjælland och Rørvig . Mäklarfirman Nybolig har tagit bilderna och objektet hittar ni här.

Här går jag igång på stilen och möblerna som andas dansk design PH lampan, danska teakfåtöljen, de fina fönsterpartierna med utsikt över havet och en underbar naturtomt som hänger ihop med sandstranden.

Nästa hus är ett sådant där svart danskt sommarhus som jag älskar. I den gamla delen av Rågeleje, på områdets mest attraktiva address, ligger dette charmerande trähus i timmer. Mäklarfirman Nybolig har tagit bilderna och objektet hittar man här.

Huset har så fin färgsättning med matchande textilier i kuddar och dynor. Här hittar man också fina köksstolar i teak och en platsbyggd bänk till köksbordet. Väldigt fint med de svarta lamporna och det krämfärgade kylskåpet. Jag skulle kunna kopier stilen rakt av.

Och nu blir det lite dyrare hus, nästa hus ligger precis vi Kattegatt med en fantastisk utsikt. Huset är arkitektritat från 1983 och allt är original och väl underhållt. Mäklarfirman Danbolig har tagit bilderna och objektet hittar ni här.

Jag brukar inte gilla furupanel men här är det verkligen fint. De stora fönsterpartierna och de tidstypiska möblerna, älskart.

Det fjärde huset är stort nästan 200 kvm och nybyggt och så himla fint. Mäklarfirman är Nybolig och har tagit bilderna, objektet hittar man här.

Taktila mattor, tyger och inredningsdetaljer tillsammans med de vackra taken och en fantastisk rymd gör det här sommarhuset till något utanför det vanliga. Detta huset är min favorit bland de 4 husen.

Och nu har jag en jobbvecka framför mig och det känns ok när man tittar på vädret framöver, det verkar bli lite regn och svalare.

Följ mig
Danska sommarhus
Märkt på: