Ja som vanligt så är jag inte mycket för att planera min semester. Men vår huvudsakliga hemester kommer att tillbringas……..

Ja inte så oväntat kanske, härifrån gör vi små utflykter i Mälararchipelagen med kajaken eller motorbåten. Vi brukar besöka Ridön och vandra någon av lederna på Ön och fika på Magasinet mitt på Ön, ta en tur till Tidös Slott och fika eller äta på Värdshuset vid Slottet, eller en tur till Elba där har vi aldrig varit än.


Och så har jag laddat ned appen Västeråsguide så vi kan göra en ljudvandring på Öster Mälarstrand där det berättas om hur detta senaste område planerades och byggdes.

Ett annat ställe som jag inte varit på är Fiskarens Cafe på Ängsö, så jag planerar ett besök med en vandring, Utörundan, plus besök på Cafet.

Och så vill jag vandra delar av Bergslagsleden och kombinera med en övernattning på Herrgården i Malingsbo.


Och om vädret ser bra ut och vi har tur med bokningarna av boende, det är väldigt fullbokat överallt i Sverige just nu, så har jag väldigt lust på en Tur till Helags.

Helags eller Helagsfjället, sydsamiska Maajåelkie, är ett fjäll norr om Ljungdalen i Bergs kommun i nordvästra Härjedalen, nära gränsen till Jämtland och Norge. Fjällets högsta topp, Helags, är 1 797 m ö.h. och är därmed den högsta svenska bergstoppen söder om polcirkeln.

Ja det kanske inte är så stor chans att vi kommer till Helags men drömma kan man.
Nu har jag 4 veckor som ligger framför mig som ett oskrivet blad och jag skall njuta av varje sekund.

Följ mig
Vad skall vi gör på vår hemester
Märkt på:                

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *