Min inspiration dyker upp överallt, som till exempel när vi hälsade på hos min syster och hon hade bakat de mest underbara och godaste bröden då fick jag inspiration till att baka. Så nu har jag satt en bröddeg för första gången sedan i julas, plötsligt händer det. Men jag behöver tyst och lugn för att ta inspirationen till handling och det lugnet får jag här.

Inspiration till en enkel sommarmiddag varmrökt lax, broccoli, rödlök, pak shoikål, creme fraiche med lite peppar, salt och örtsalt. Jag stekte broccolin, kålen och rödlöken i lite olja i stekpannan saltade och pepprade lite, rörde ihop såsen och voila en enkel, lättlagad och supergod sommarmiddag.

Ingredienserna till brödet jag håller på att baka, mamma och syster Agneta vet vad det skall bli…. Mer om brödet i nästa inlägg.

Är det bara jag som tycker att förpackningarna till vissa produkter är som små konstverk?

Jag gick över till grannarnas “självplock” av persikor och plockade en bunke full av de ljuvligaste frukter. Jag hade tänkt att göra shutney men jag tror att jag äter dem som de är och i morgonyoghurten.

Alltså det bara dignar av persikor och ändå har de plockat ca 300 frukter redan. När man står där under trädet och plockar i den härliga doften av persikor så tror man att man är på något mer exotiskt ställe än i Sverige. Och jag glömde bort, vi är ju på exotiska Strömskär….

Jag har klippt gräset och nu skall jag rensa vass vid solbryggan så vår båtplats inte växer igen. Det är något tryggt i att göra samma sak år efter år som att rensa vass vid bryggan, plocka persikor hos grannen, sjösätta båten, vårstäda stugan, plocka våra hallon vid stigen, ta den årliga båtturen till Gäddeholm, paddla långturen runt Ridön. Så många minnen från vårt sommarhus under de 12 år vi har haft det. Och att finnas i ett sammanhang som vi har här ute på Ön, att alla känner alla, man behöver inte låsa dörren, grannen vattnar mina blommor när vi är borta utan att man behöver be om det, det känns också tryggt och bra.

Följ mig
Var kommer min inspiration från?
Märkt på:                

2 reaktion på “Var kommer min inspiration från?

 • 2020-07-30 kl. 12:32
  Permalänk

  Vilka fantastiska persikor och så otroligt många! Så gott… Vilken glädje att ha en så härlig plats att vara på när du har semester!
  Jag har också tänkt på de fina förpackningarna och hur olika de kan se ut. Precis som bokomslag kan vara olika och inspirera till läsning eller ej.

  Svar
  • 2020-08-08 kl. 22:03
   Permalänk

   Ja vissa förpackningar är som små konstverk. Mvh Åsa

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *