Syster Agneta var tandsköterska i min pappas tandläkarpraktik i, ja jag vet inte hur många år, 20 år kanske. Den bästa tandsköterska jag har haft säger han. Jag kopierade ett recept som mamma fått av Agneta och igår satte jag degen.

Innehåll:
4 dl ljummet vatten
1 dl rågkross
1 dl vetekross
3 tsk salt
2 dl lingonsylt el. äpplemos
1 dl russin
1 dl linfrö
1 dl vetekli
_________
5 dl kokande vatten
2 pkt torrjäst
1,8-2 liter vetemjöl

Så här gör man:
Blanda allt ovanför strecket i en bunke och rör om. Låt dra till nästa dag eller 5-6 timmar. Häll kokande vatten över gröten som då blir jäsvarm. Blanda torrjästen med mjölet och arbeta in så mycket mjöl att degen släpper bunken. Arbeta degen till fyra runda bröd. 250 grader. Jästid 25-30 minuter. Stek i 15 min. Lycka till!

Idag har jag förutom att baka bröd målat klart kortsidan på Gamstugan, i våras målade jag ju halva sidan och nu målade jag resten. Jag hade träningsvärk från igår med 6000 steg och dubbelt Strömskärspass . Nu efter att ha klättrat upp och ner på stegen typ 100 gånger är jag om möjligt ännu mer stel. På lördag planerar vi en längre kajaktur till Sörmländska sidan närmare bestämt Sundbyholm 8 km enkel resa. På Sundbyholm har de ett jättemysigt kafe som skall besökas. Och nu kommer Anna och Eden och vi skall planera en liten utflykt tisdag till torsdag, oj, oj, vad har jag gett mig in på…..?

Följ mig
4 vänskapsbröd från “syster” Agneta
Märkt på:                    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *