Igår packade vi fika, solkräm och badkläder och drog iväg med våra kajaker mot Sörmland närmare bestämt Sundbyholms slott. Vid Sundbyholms slott finns förutom slottet en fin badstrand, en gästhamn och en restaurang.
6 stycken var vi, Anders, Hanna, Petra,Per,Janne, Harri och så jag.

Att paddla kajak är ett perfekt sätt att få lite träning samtidigt som man umgås. Drygt 8 km hade vi räknat ut att det var från den Västmanlandska kusten över till den Sörmländska, vi hade tänkt stanna vid någon klippa på vägen och äta vår medhavda matsäck och sedan besöka cafet på Sundbyholm. Men paddlingen flöt på så bra, tror att vi hade lite medvind, så innan vi visste ordet av var vi framme. Vi lade till vid batplatsen, åt vår matsäck och badade, ganska nice faktiskt.
Så här såg vår tur ut på Runkeeper, här ser det ut som om det var drygt 9 km till Sundbyholm.

På vägen tillbaka paddlade vi in i hjärtat av Ridöarkipelagen, Lillsjön närmare bestämt och så paddlade vi till Sävholmen, Eskilstuna Båtklubb, där det blev mer fika och bad. Det är så trevligt att besöka de olika båtklubbarna för man blir så väl mottagen överallt.

Det var en av de där perfekta sommardagarna som man kommer att minnas från sommaren 2020, perfekt väder för kajaking, bra sällskap och fina nyupptäckta smultronställen i vår fina Mälarmiljö.
Sista stoppet vid Högholmens fyr med ett sista dopp, på Högholmen ser man ända in till Västerås och vardagen.

Och kvällen avslutades med grillade hamburgare på bryggdäck.

Följ mig
Paddla till Sörmland
Märkt på:                

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *