Spana in detta härliga hus, Villa Bonna, efter den norsksvenske arkitekten Narve Bonna som ritade och byggde huset 1962. 145 kvm som i dag fördelas på tre stora rum. Arkitekten har integrerat huset i terrängen uppe på berget. Huset formar sig som ett L runt en bergknalle, och lite av berget ligger i dagen inne i huset! Likadant är det med naturdammen på tomten, men den fortsätter in under huset. 
Huset har renoverats men grundidén med dold förvaring behölls, dörrar och garderober är klädda med tidstypiska teakribbor.  Jag bara älskar det här med teakribbor, jag har lust att göra något liknande här i Villa Ormberget, kanske nästa projekt efter taket….

Teakribbor i taket, precis så vill jag ha under vår balkong på uteplatsen.
Härligt med de stora fönsterpartierna.

Kortsidan i köket har öppna hyllplan och här samsas köksmaskiner, glas och porslin som används till vardags. Stolen är ett auktionsfynd designad av Norman Cherner.

Vid matbordet klassiska vintage Eamesstolar köpta på auktionshus. Mattan är från Desyt och taklampor från Tom Dixon. Den stora oljemålningen är från Vietnam .

Undertaket i den stora pergolan är klätt med bambu och runt terrassen löper trappor som knyter ihop de olika delarna av naturträdgården.

Vilken inspiration Villa Bonna är, vill kopiera allt i detta härliga 60-talshus.

Följ mig
En 60-talsdröm
Märkt på:            

2 reaktion på “En 60-talsdröm

 • 2020-08-03 kl. 19:55
  Permalänk

  Åh, det huset var något som jag skulle kunna bo i. Så fina detaljer. Jättefint! ?? / Mari

  • 2020-08-03 kl. 21:16
   Permalänk

   Ja eller hur ❤️. Kram från Åsa

Kommentarer är stängda.