Nu när vi jobbar så mycket hemifrån så har jag planer på att uppdatera vårt kontor här hemma. Jag hade ju planer för några år sedan se här och här. Ett hemmakontor ska vara en liten oas där du vill stanna en lång tid med en kopp kaffe och där du kan ta dig an alla dina arbetsuppgifter. Lösningarna kan vara både billiga och okomplicerade.
Det är viktigt att tänka till innan man börjar inreda utrymmet. Hur mycket arbetsyta behöver jag, vilka förvaringslösningar skall jag ha
Oftast blir ett hemmakontor snabbt ett praktisk förvaringsrum där blandade ting som dammsugare, strykbräda och motionscykel får plats. Rummet vi har är väldigt litet och det kommer att få fungera som både gästrum och kontor, och rummet har sina begränsningar så det finns inte så många alternativ till möbleringar.
Vi har redan ett skrivbord men jag skall bara behålla skivan och så skall jag köpa två hurtsar som skivan skall ligga på. Hurtsarna sväljer mycket av all förvaring.

Hurtsar Axel och vägghyllorna Algot från IKEA, skrivbordsskiva Tiptapp gammal från IKEA, kontorsstol från Länna möbler.

Att tänka på när man planerar sitt kontor på en liten budget:
Utnyttja ditt utrymme på bästa sätt.
Köp ett bra skrivbord som har rätt höjd.
Investera i en ordentlig skrivbordsstol. Här ska du helst köpa en stol som är ergonomisk och avsedd för skrivbordsarbete. Sådana stolar kan vara ganska dyra, så kika efter en begagnad version på Blocket eller loppis.

Kontorslampa, tidsskriftshållare och förvaringslåda från IKEA, pennställ från Lagerhaus.

Det är också viktigt att hålla sig till enkla färger som svart, vitt och naturfärgat. De mer dominerande färgerna kan sedan användas på en enda vägg eller möbel. Men kom ihåg att varken väggen eller inredningsdetaljerna får bli för mörka, eftersom det då lätt kan bli alltför dystert i rummet.

Skapa en bra bas för dina idéer och tankar, och en plats för fina och dekorativa bilder. Välj ut en vägg till fina affischer, svartvit fotokonst eller objekt som är relevanta för just ditt arbete. Och så vill man ju ha lite gröna växter i sitt hemmakontor, kanske en liten rumsgran.
Denna gång skall det bli mer än en moodboard.

Inreda hemmakontoret
Märkt på:            
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram