Mamma ordnade den finaste dagen man kan tänka sig för att fira minnet av pappa. Jag hade sett fram emot begravningen att få träffa mina syskon med respektive och barn. Dagen började med att alla samlades innan själva ceremonin och åt en underbar brunch med godaste smörgåstårtan som mammas bror hade lagat. Stämningen var på samma gång glad och såklart sorgsen vi pratade om minnen och episoder från pappas liv och skrattade och grät om vartannat.
Pappa visste precis hur han ville ha sin begravning med musik av Ted Gärdestad och en fin dikt som mamma läste upp så fint.
Mamma och min bror höll var sitt tal som var både gripande, fantastiskt och mitt i prick. Detta foto som togs för 1 år sedan på toppen av Sörknatten, stod framme tillsammans med fantastiska blommor, en Elfsborgs-tröja (Elfsborg var laget som pappa höll på i alla år och han var matchvärd på deras hemmamatcher) med alla lagets autografer på.

Här är mammas fantastiskt fina tal

Dick, nu kan jag inte längre ropa Dick! Det har varit så bekvämt för mig att bara ropa Dick när jag hade något som jag inte klarade av. Alltid kom du och hjälpte mig, utom när Elfsborg hade anfall på gång, då fick jag vänta. Du och jag har haft ett underbart liv tillsammans, inget kommer mer att bli sig likt. Men Dick jag har alla våra fina minnen kvar och våra underbara barn och barnbarn. De har varit helt underbara mot mig sedan du lämnade oss. Jag kommer inte att kunna ropa på dig men våra barn är bara ett sms bort, livet måste gå vidare och jag vet att du vill att så skall det vara. Tack för alla underbara år tillsammans med dig min älskade Dick.Och trots att det var en sorglig dag så var det också en fin och glad dag
då vi mindes alla underbara minnen vi har från vår pappa.

Efter minnesstunden i kapellet åkte vi till Brunns kyrka där mamma och pappa gifte sig för 58 år sedan och där sänkte vi ned urnan också det en fin stund. Begravningsentrepreören som också var god vän med pappa sade: “Sorgen är kärlekens pris” och det kändes så rätt just där och då.

Sedan åkte vi hem till mammas lägenhet och blev bjudna på både bubbel på takterrassen, ja man kunde sitta ute denna vackar dag, och en god italiensk buffe.

Min snygga mamma, tänk att hon är 80 det skulle man inte kunna tro…..

De Ingiftas Förbund (DIF) som passade på att ha årsmöte ute på takterrassen.

Anders i ny snygg kostym, mamma ville att vi skulle klä oss ljust och somrigt till begravningen.

Ola i fin rutig skjorta

Ola var snäll och tog mycket bilder så till och med jag fastnade på bild.

Tack än en gång mamma för en fantastisk dag som vi kommer att minnas med glädje, så fint ordnat och och så många härliga minnen vi delade under dagen. Vi kommer naturligtvis att fortsätta sörja pappa, vissa dagar mer än andra, det måste vi vara beredda på. Men jag vet att vi kommer att klara det. Du har så många vänner runt dig och det är nog särskilt viktigt i stunder som denna och så får vi träffas oftare och prata med varandra i telefonen varje dag…..

Sorgen är kärlekens pris
Märkt på:                    

7 reaktion på “Sorgen är kärlekens pris

 • 2020-09-19 kl. 18:46
  Permalänk

  Så fint skrivet Åsa! En begravning kan faktiskt vara ljus, också.
  Vilken gullig mamma du har och era leenden är verkligen lika :). Ha det bra!

  • 2020-09-19 kl. 20:05
   Permalänk

   Åh, vilken mysig läsning ❤ Du kan verkligen uttrycka dig i skrift 🙂
   Ni verkar ha haft en sådan fin dag och solen lyste ikapp med era fina minnen av din pappa 💕💕💕
   Kram Mari

   • 2020-09-19 kl. 22:00
    Permalänk

    Tack Mari ❤️❤️

  • 2020-09-19 kl. 21:59
   Permalänk

   Ja det var en bra begravning på alla sätt ❤️

  • 2020-09-19 kl. 22:01
   Permalänk

   Tack Annika ❤️❤️

 • 2020-09-19 kl. 19:00
  Permalänk

  Vilken fin bild på din pappa! Så fint du beskriver en sorgens dag men oxå glädjen i minnenas allé- nu ska jag svälja klumpen i halsen o blinka bort det blöta i ögonen som kom u dagens inlägg. Fortsatt fin lördag 🙏🏻

  • 2020-09-19 kl. 22:00
   Permalänk

   Tack för fin kommentar ❤️

Kommentarer är stängda.

RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram