Jag har skrivit det förr men det tål att upprepas, jag gillar hösten. Men i år känner jag att jag inte är riktigt redo, sommaren har varit lite konstig i och med att pappa var sjuk och det tog en del fokus. Därför känns det som om sommaren passerade på ett background task som vi programmerare säger, dvs sommaren fick lite lägre prioritet det fanns andra task som hade högre prioritet och fick gå före. Så är det ju med livet, ibland händer det saker som är viktigare så är det bara.
Men vad är det då som är så bra med hösten, här får ni min tio i topp lista.

1.Jobbet börjar vilket är betyder tillbaka till alla rutiner! Jag mår bra av rutiner. På sommaren blir det lite hipp som happ med rutinerna och det är ju charmigt det också men inte i längden.
2. Alla mysiga höstkläder och skor. Det här är min favoritårstid när det kommer till kläder. Stort, stickat, mysiga halsdukar, Cashmere från topp till tå & raggisar. Här i stugan är golven lite kalla med torpargrunden och då är det skönt med raggsockarna.
3. Jag gillar vädret och naturen på hösten, alla färger på träden och den krispiga härliga luften. Som gjord för långprommenader som avslutas hemma med en brasa i öppna spisen.
4. Plocka svamp i skogen, kanske får bli en runda i helgen.
5. Alla TV-serier som återigen börjar.
6. Dax att fylla på förrådet med stearinljus och lampolja. Så mysigt när det börjar bli mörk och man får ta fram alla ljuslyktor och tända ljus och dricka en kopp te uppkurad i soffan.
7. Hösten är en nystart faktiskt mer än nyår, man har laddat batterier under ledighet och sommar. Man har mer energi för nya projekt både hemma och på jobbet. Det är kul att börja boa in sig i huset lite nya kuddar i soffan och kanske rensa garderoben.
8. Läsa böcker.
9. Planera resor till Fjällstugan och till föräldrarna.
10. Spela sällskapsspel, monopol tycker jag är kul.

Och just nu luktar det underbart av lampolja här i stugan och jag njuter av mina tända ljus och lampor.
Igår sydde jag ihop den sista ryggdynan till soffan så nu är projektet med omklädning av soffan 100 % klart. Jag brukar vara lite dålig på att avsluta mina projekt men nu är jag ihamn. Så blev det en PW på 5,5 km och som avslutning fönsterputs av alla fönster på framsidan och norrväggen på Gamstugan. Det blev 8213 steg idag. Men nu skall jag ta en dusch och diska, vi har ju ingen diskmaskin här ute på Ön, men det går bra det med.
Imorgon är det fredag, jippe, det ser jag fram emot. Hanna och Molly kommer hem, som jag längtar….

Följ mig
Topp 10 med hösten
Märkt på: