En dag med lite övertidsjobb, shopping och mysig middag med kiddsen. Vädret är höstlikt, träden sådär vackert höstfärgade i rött och orange, tallbarren har tagit över efter björkfröna blir till att sopa lite till. Snart är det dags att plocka in utemöblerna men de får en vecka till på sig, det skulle bli upp emot 20 grader nästa vecka.
Hanna och jag åkte ut till det stora köpcentret och det visade sig att resten av Västeråsarna hade tänkt precis samma sak så vi fick köa in till området. Hanna skulle köpa en träningsklocka och jag, håll i er nu, skall köpa ett nytt objektiv till kameran. Jag har länge tänkt att köpa ett mer ljuskänsligt objektiv, jag har ju redan Canon EF 35 mm f/1,4 L II USM som ger hög kontrast och skärpa och är otroligt ljuskänslighet. Nu har jag lust att komplementera med ett EF 85/1.4L IS USM.
Här är en recension av objektivet:

Det finns många recept för hur man tar bra porträttbilder. Men ett av dom som många anammat är att använda brännvidden 85mm på fullformat, och med stor bländaröppning som f/1,4 för att få till den där mjuka bakgrundsoskärpan.
Och det är precis det som du får med Canons nya proffsobjektiv för fullformat – EF 85mm/1,4L IS USM.
Designmässigt har objektivet egentligen inte så mycket mer än ett reglage för att växla mellan AF/MF samt att slå på eller av den inbyggda bildstabiliseringen. Bildstabiliseringen ska för övrigt klara ned till fyra stegs kortare slutartid, något som enligt våra tester ser ut att stämma fint.

Och priset är inte att leka med men jag har sparat i ett år så nu slår jag till.


Middagen blev charkbricka med bl.a minipajerna som jag gjorde förförra helgen på vår cocktailkväll.

Här kan du läsa mer om receptet till minipajerna.

Mys
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram