Våra trevliga grannar har så fint i sin trädgård med belysning som lyser upp trädstammar, stenar och buskar. Jag har ju tänkt så länge att jag skall ha någon slags trädgårdsbelysning i form av någons slags strålkastare som lyser upp vår fina björkstam och några ljuspunkter som lyser upp buskar och stenar. Jag rekade lite på nätet först och hittade en strålkastare och tre ljuspunkter som ser ut som stenar på Jula. Jag börjar lite försiktigt och ser hur det blir, kanske köper jag till några fler ljuskällor när jag blir varm i kläderna.
Trädgårdsbelysning har tre olika funktioner. Funktionell, stämningsfull och skapar trygghet. Jag känner ju att just nu är jag ute efter den där stämningsfulla funktionen.
Utomhusbelysning gör att du kan se din trädgård året om, att du kan titta ut på den inifrån när det är mörkt. Belysning gör att du, oberoende av årstiden, kan njuta mer av trädgården, även när du är inomhus.  Med rätt formgivning och stämningsfull belysning blir trädgården som en förlängning av ditt vardagsrum. Om man har anlagt en vacker trädgård är det ju tråkigt om man inte alls kan se den när man, under det mörka halvåret, kommer hem efter en lång arbetsdag. Med rätt sorts utomhusbelysning kan du njuta mer av din trädgård eller uteplats, inifrån och ut.

Björken är upplyst med denna spotlight från Jula.

Den stora stenen bakom vår rangliga Rodhondendron är upplyst av två stenlampor.

Jag provar mig fram fortfarande men har upptäckt att indirekt ljus blir bäst, tex att lysa upp en trädstam, sten eller en buske underifrån.

Trädgården brukar ju vara ganska mörk oktober och november tills det är dags för julbelysningen men nu känns det lite mer ombonat där ute i vår lilla stadsträdgård.

Trädgårdsbelysning
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram