Jag har beställt massa lökar från EuroBulb i Holland, 40 tulpanlökar, 10 allium och 20 dahlialökar. Tulpan- och allium-lökarna skall ner i jorden innan frosten så jag hoppas de kommer snart det var några veckor sedan jag skickade in ordern.

Från toppen till vänster:
Tulpan Queen of Night
Tulpan White Prince
Tulpan Showwinner
Allium Ambassador
Dahlia Ambition
Dahlia Bridge View Aloha

Mina mörka tulpaner som jag planterade förra hösten var ju så snygga så jag ville ha lite mer av samma typ därför valde jag Queen of Night.

Även de vita tulpanerna gav mersmak därför blir det mer av den typen i White Prince.

Dahliorna har ju verkligen exploderat på bloggarna i år så nästa vår skall jag också ha Dahlior. Det är rekommenderat att förodla dahliorna, inte bara för att ha mer koll på knölarna utan för att man får igång dem tidigare. Då kan man njuta längre av blomsterprakten.
Mina knölar skall jag förvaras i garaget under vinten.
I mars börjar man väcka dahlia knölen så den kan placeras ut när det är riskfritt för nattfrost.
En annan blomma som jag fått lust att odla nästa är är luktärten så de skall jag köpa massa frön och förodla här hemma tillsammans med mina fyllda stockrosor som jag redan har köpt frön till se här.
Tänk att man redan börjat längta till nästa odlingssäsong när jag inte stängt ner trädgården för i år, det har inte hänt förr.

Följ mig
Väntar på mina lökar
Märkt på: