För mig är det viktigt att dela upp uppgifter i mindre delar för att jag skall få gjort något här hemma. Till exempel när det kommer till att röja och rensa måste jag ha små avgränsade områden för att komma igång, nu var det dags för hallen. I hallen försöker jag bara ha ytterkläder som är i säsong och lite mer finytterkläder, fritidskläder och jobbytterkläder hänger i ingången från garaget. Sommarkläderna hänger jag undan i ett utrymme under trappen och passar också på att rensa ut lite som inte används längre.
När det har gått en säsong och man inte har använt ett plagg, då är det dags att göra sig av med det. Lita på känslan när det gäller kläder, tycker du om att använda plagget eller inte? Sedan kommer alla logiska argument, ”men jag ska ju gå ner i vikt” eller ”jag kanske kan använda det bara här hemma”. Om plagget inte får mig att känna mig fantastisk, då ska jag göra mig av med det.

Gör det till en rutin att rensa. Det gäller att kontinuerligt föra ut saker ur ditt hem, det finns ingen egennytta i att ha en massa prylar. Vi slutar att använda vissa saker för att de inte passar eller för att vi inte tycker om dem längre. Om man sparar på allt blir hemmet överbelamrat. Var ärlig mot dig själv. Och när man rensat ut lite hittar man de bra sakerna lättare som denna väska Abigail från Marlene Birger.När jag köper ett nytt ytterplagg eller skor måste något gammalt ut. Om du köper en ny jacka istället för en gammal sliten, då finns det också en anledning att göra sig av med den gamla, inte spara dem utifall att. Det finns ingen anledning att ha dubbelt av allt. Vi är duktiga på att köpa nytt, men vågar inte riktigt slänga det gamla.
Hallen blev mycket luftigare när sommarkläderna flyttade ut, nu ser man till och med trappen bakom hatthyllan

Gör en mellanlandningslåda
Avsätt plats för det som ska bort. Det kan vara en hylla eller en korg som får bli mellanlandning. Om man inte vet var man ska göra av saker som ska ut ur hemmet blir det lätt att de ligger kvar och skräpar. När korgen är full är det dags att tömma den. Jag går efter de fyra S:en: spara, skänk, sälj eller släng. Det är bra om man redan från början sorterar upp i de fyra högarna. Det finns många sajter och fysiska ställen där du kan sälja dina saker. Om prylarna inte går att sälja går det säkert att skänka dem till någon i din närhet eller till någon organisation. Släng enbart det som inte går att nyttja mer och släng på rätt ställe, då är du snäll mot miljön.

Säsongens mössor undrar om Hanna vill ha sin eller om jag kan ärva den?
Vad säger du Hanna?

I byrån förvaras handskar, mössor och halsdukar även här rensade jag ut saker som inte används längre.


Läs mer om mina tankar om vår hall här och här.
Hallen sett från köket.

Känns skönt att rensat i hallen fast jag vet att det tar en månad så är hallen belamrad igen, men det gör inget. Nästa rensa/röja område blir terrassen för nu skall utemöblerna plockas ihop och pelargonierna skall in till vinterförvaring i snickarboden och dynorna till förvaring i garaget.

Nu skall jag tänka ut en god söndagsmiddag, förra söndagen åt vi porterstek med mandelpotatis och det var underbart. Kanske skall jag göra någon god pasta jag har jättemycket coctailtomater som jag kan använda… hm tål att tänka på.

Ha en skön söndag

Röja och rensa i hallen
Märkt på:                    
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram