Höst för mig är att elda i öppna spisen och tända ljus. Idag fick vi 2 kubik prima björkved levererat hem och 2 timmar senare har Ola flyttat det till uppläggningsplatsen nu skall det bara staplas. Veden värmer inte bara en gång enligt det gamla talesättet.
Först hade vi, Anders, tänkt att det skulle bli billigare om vi hämtade veden själva i en släpkärra men när vi räknade på vad en släpkärra kostar att hyra och allt extraarbete så beslöt vi att få det levererat hem till tomten.

För två timmar sedan, nu har ola flyttat det upp till hörnet av trädgården där det skall staplas bakom en tall.

Prima björkved, en gång köpte vi blandved och det misstaget gör vi inte om, granved sprätter så långt att det är risk att det sprätter utanför brasan, farligt, farligt. Dessutom blev Molly rädd av att det knastrade så högt så att hon sprang upp på övervåningen och gömde sig under våran säng.

Jag plockade in en korg ved med en gång så att den blir fin och torr till helgen, vi eldar mest på helgerna. Vår öppna spis är stor som ett hus, man skulle nästan kunna bo därinne.

Eftersom jag är en riktig nörd när det kommer till ved och eldning, skulle inte kunna bo i ett hus utan eldstad, så har jag gjort en del inlägg i ämnet se här.

Jag har jobbat på som en liten iller de sista dagarna och fått undan riktigt mycket på jobbet, känns väldigt tillfredsställande. Och inte nog med det så håller jag i träningen riktigt bra, två dubbla strömskärspass i veckan samt minst 3 PW på över timmen. Men nu när det börjar bli kallt så skulle jag vilja ha en varm träningsjacka, jag funderar på en sådan här…. Japp nu har jag beställt den. Kul att belöna bra träning med lite snygga träningskläder.

2 kubik ved
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram