Fast jag hade både ont i halsen och huvudet i helgen så fick jag gjort mycket, annars är ju jag den som brukar ha en riktigt mancold och ligga utslagen i soffan, men inte den här helgen. På lördagen gjorde jag både julstjärnor, lussebullar och egen pasta. På söndagen tvättade jag 13 fönster, satte upp en julgirlang vid entreen, en ljusslinga i Hannas studio, gjorde en julkrans till ytterdörren, gick en härlig promenad i novembersolen med Ola, Anders och Molly och jobbade lite.

Julkransen gjorde jag med tuja och idegran från trädgården, jag hade sparat en halmstomme från förra årets julkrans som jag återanvände. Den blev lite sådär bohemiskt yvig och spretig som jag tycker om.

Inspirationen till lussebullarna hämtade jag från en av mina favoritbloggare, Elsa Billgren, se här.

Du behöver för 18 sockersaffransbullar:
– 25g jäst (för söta degar)
– 2,5dl 3% mjölk
– 100g smör
– 0,5g, (1 påse) saffran
– 7 dl vetemjöl
– 1 krm salt
– 0,75dl strösocker
– 1 ägg
Att pensla och doppa bullen i:
– 75g smör
– 1,5 dl strösocker

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Känn efter med pekfingret och antingen värm på eller kyl ner mjölk och smörblandningen tills den är fingervarm.
2. Smula ner jästen i en bunke och häll över smör och mjölkblandningen, rör tills jästen löst upp sig.
3. I en annan bunke, blanda mjöl, saffran, socker och salt. Häll över smör och mjölkblandningen och knäck i ägget.
4. Knåda ihop med degkrokarna på en elvisp tills degen är slät och gyllene, ca 3-5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i 35 minuter
6. Sätt på ugnen på 225°C.
7. Mjöla ett bakbord och häll ut degen. Dela degen i två lika stora delar, sen de delarna i tre lika stora delar och till sist de i tre lika stora delar tills du har 18 degbullar.
8. Rulla bullarna lätt i handen och placera på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 35 minuter.
9. Grädda bullarna i ugnen i 6 minuter. De ska inte få för mycket färg. Bullarna kan kännas lite degiga när de kommer ut från ugnen men kommer eftergräddas av sig själva och bli perfekta efter en liten stund.
10. Smält smöret och pensla på bullarna. Använd en stekspade eller liknande och vänd över varje varm smörpenslad bulle i en skål med strösocker.

Nu skall jag se nästa avsnitt av serien The Undoing, så bra serie och Nicole Kidman hur snygg och fräsch,inte en rynka så långt ögat når, Hugh Grant däremot är lite mer skrynklig. Och så har Nicole de snyggaste outfits ever och deras våning i New York så läcker. Jag gillar serier med en bra story, snygga inredningar och snygga outfits och det har The Undoing verkligen.


Att ha energi
Märkt på:                        
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram